Vacante

#germania #vacanta in germania #oferte de vacanta in germania #atractii turistice in germania

Cum sa planifici o vacanta in Germania

Din punct de vedere turistic, Germania reprezinta o destinatie culturala ofertanta. Detine castele, manastiri, orase moderne, statiuni montane importante si peisaje naturale deosebite. Daca pleci in vacanta in Germania , urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa-ti planifici aceasta calatorie.

 

Pasi de urmat

Pasul 1. Clima. Clima este temperata, cu veri calduroase si ierni reci. Pe toata durata anului pot cadea ploi. Vara media de temperatura se situeaza undeva la 22 grade C, insa exista zone cu temperaturi foarte ridicate, de aproximativ 35 grade C.

Pasul 2. Cand sa vizitezi. Sezonul turistic incepe in mai si se termina prin octombrie. O noua perioada de varf se situeaza in lunile de iarna, gratie statiunilor montane unde se schiaza si pentru evenimentele care au loc in perioada sarbatorilor.

Pasul 3. Ce vizitezi. Germania este extrem de ofertanta din punct de vedere turistic, astfel incat se gaseste ceva interesant pentru fiecare. Printre cele mai cunoscute atractii ale sale se numara Neuschwanstein Castle, care a servit ca inspiratie pentru castelul din Frumoasa din padurea adormita; Romantic Road, o destinatie cu orase medievale, foarte potrivita pentru luna de miere, Padurea Neagra, celebrul Oktoberfest si, nu in ultimul rand, fragmentele ramane din Zidul Berlinului.

Iata in continuare cateva dintre posibilele destinatii de vacanta:

a) Orase istorice. Orasele istorice din Germania si-au pastrat traditia veche de mii de ani si monumentele care atrag anual milioane de turisti. Zonele idilice de tara se impletesc cu evenimentele traditionale ale acestor locuri si cu o diversitate de produse specifice pentru aceste zone. Afla informatii in detaliu in articolele:

b) Destinatii pentru targurile de Craciun si Paste. Doua dintre cele mai ispititoare tipuri de vacante in Germania sunt reprezentate de orasele care isi deschid targuri de Craciun si Paste. Evenimentele care au loc aici sunt potrivite pentru adulti si copii. Afla detalii in articolele:Germania castel

c) Spa-uri. Germania are o adevarata traditie legata de centrele de tratament si spa-uri. Principala destinatie in acest sens este Baden-Baden.

Pasul 4. Cat te costa. Preturile in Germania nu sunt foarte mari, mai ales daca alegi sa te cazezi la 3 sau 4 stele. In general, o camera costa in jur de 40 – 50 euro pe noapte la un hotel de 3 stele. Daca pleci intr-un circuit, platesti aproximativ 400 euro pentru o vacanta de 9 zile, cu autocarul. In Germania agentiile propun si pachete de city break, cu o durata de 3-4 zile. In Sttutgart, de exemplu, un city break de 4 zile costa 250 euro de persoana. Mai multe detalii despre acest oras gasesti in articolul Vacanta in Stuttgart, de la arta la masini si spa-uri.

Pentru zborurile low cost Romania-Germania, gasesti bilete de avion la Germanwings, Blue Air, Wizz Air.

Sfaturi&Avertismente

• Daca obisnuiesti sa mergi la concerte in Europa, poti vizita un oras german cu ocazia unui astfel de eveniment. La agentiile de turism gasesti pachete de sejururi pentru concertele care au loc in orasele germane, cum este cel sustinut de Coldplay la Dusseldorf, la sfarsitul lunii august.

Daca ai fost in vacanta in Germania, povesteste-ne cum ai planificat aceasta calatorie si ajuta-i si pe altii cu sfaturi si informatii utile .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea