Vacante

#covasna #judetul covasna #statiuni balneoclimaterice #valea zanelor #ghelinta #biserica romano-catolica #mofete

Cum sa planifici o vacanta in Covasna

Aflat in sud-vestul Transilvaniei, judetul Covasna este o destinatie de vacanta atractiva pentru cei care doresc sa mearga la tratament in stratiunile balneo, pentru iubitorii de istorie si pentru cei care au nevoie de liniste si relaxare. Desi serviciile turistice nu sunt printre cele mai bune, zona are peisaje absolut spectaculoase si numeroase izvoare cu proprietati terapeutice.

Trasee montane, biserici medievale, situri arheologice, tratamente balneoclimaterice, vanatoare, iata cateva dintre atractiile esentiale ale zonei. Urmeaza pasii de mai jos si afla cum poti sa-ti planifici o vacanta in aceasta zona.

Pasi de urmat

Pasul 1. Gaseste cazare. Majoritatea ofertelor de cazare din Covasna sunt hoteluri intre 1 si 5 stele si pensiuni. Un sejur de 6 zile in statiunea Covasna, intr-un hotel de 4 stele, costa aproape 800 Ron de persoana. Pachetul asigura cazarea cu mic dejun, accesul la piscina, sauna, jacuzzi si fitness si o consultatie medicala.

In orasul Covasna, o camera costa 24 euro pe zi, de persoana, conform agentiei Dodo Travel . Pachetul asigura cazarea cu mic dejun intr-un hotel de 3 stele.

Pasul 2. Alege un tratament balneo. Mofetele si apele minerale fac din Covasna unul dintre cele mai mari centre de tratament din tara. In Covasna sunt numeroase statiuni, cea mai cunoscuta fiind cea care-i poarta numele. Climatul este bogat in aeroioni negativi, iar apa minerala carbogazoasa si mofetele naturale constituie principalele atuuri ale zonei.

Daca stai in Valea Zanelor , la un hotel de 4 stele, primesti pe langa serviciile obisnuite, o sedinta de masaj relaxant general, una de hidromasaj aromatic si o sedinta la un salon de coafura/manichiura. In plus, poti beneficia de plimbare cu ATV-ul si ai acces gratuit la piscina, sauna, jacuzzi, fitness si la internet. Toata distractia te costa 535 Ron, conform agentiei CMB Travel.

Pasul 3. Fa plimbari in natura. In Covasna exista rezervatii naturale, cu o fauna foarte bogata, specii rare de plante, mlastini, pesteri, izvoare minerale carbogazoase si mofete (emanatii de bioxid de carbon). In rezervatia naturala Mestecanisul de la Reci cresc specii rare de feriga, lalele si nuferi protejati prin lege si tot aici s-au folosit unele zone ca locatii pentru filmul Cold Mountain.

Pasul 4. Viziteaza monumente istorice. Traseele turistice cele mai cunoscute sunt in Valea Horgasz, Valea Hanko si Valea Zanelor. Printre cele mai importante atractii, in Covasna se viziteaza Cetatea Dacica, Planul Inclinat, Comandau si Vila lui Ceausescu. In Covasna sunt numeroase monumente istorice si religioase, care merita vizitate.

De exemplu, in localitatea Ghelinta exista o biserica de secol XIV: Biserica romano-catolica. Cladirea are fresce pe trei din peretii cladirii, reprezentand scene cu Sfantul Ladislau, aceste picturi datand din anii 1330 – 1340. Tavanul de lemn al bisericii, casetat si pictat, este realizat in stil renascentist, executat in 1628.

Cetatea Zanelor se afla aproape de localitatea Valea Zanelor. Construita in primul secol d. Hr, in timpul domniei lui Burebista, ruinele sale atesta prezenta dacilor si romanilor pe aceste locuri.

Sfaturi&Avertismente

•Alte informatii despre Covasna gasesti aici.

Ai fost in vacanta in Covasna? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu informatii utile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea