Vacante

#cairo #egipt #piramide #vacanta #cairo copt

Cum sa planifici o vacanta in Cairo

O vacanta in Cairo reprezinta una dintre cele mai exotice experiente pe care le poti avea. Orasul este imens si abunda in obiective turistice, dintre care foarte cunoscute sunt Piramidele si Cairo copt . Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa planifici o vacanta in capitala Egiptului.

Pasi de urmat

Pasul 1. Perioada de vizita. Viziteaza orasul iarna , primavara sau toamna, cand temperaturile sunt suportabile. La inceputul toamnei are loc Nile Festival Day, la care poti participa. In decembrie orasul gazduieste Festivalul International de Film.

Pasul 2. Clima. Afla informatii despre clima si predictiile meteo pentru perioada aleasa spre vizitare. Vei sti astfel ce sa pui in bagaj. In ceea ce priveste hainele, este important sa tii cont si de obiceiurile locale. Astfel, evita sa iei cu tine haine mulate, decoltate sau care lasa la vedere umerii si genunchii.

Pasul 3. Transport si cazare. Ofertele agentiilor de turism din Romania nu sunt axate in principal pe sejururi in Cairo. Orasul face parte mai degraba din circuite ale Egiptului, astfel incat vei gasi mai greu transport si cazare pentru aceasta destinatie. Daca rezervi din timp ai sanse sa platesti mai putin. Orienteaza-te catre hotelurile de la 4 stele in sus, pentru a avea parte de servicii civilizate.

Pasul 4. Sanatate. Ia in considerare indrumarile operatorilor si ghidurilor de turism in ceea ce priveste sanatatea. Bea numai apa imbuteliata, ia cu tine medicamente impotriva deranjului stomacal si a insolatiei.

Pasul 5. Program turistic . Fa o lista cu obiectivele turistice pe care vrei sa le vizitezi. Trebuie sa ajungi la platoul Giza sa vezi piramidele, poti face o vizita la Institutul de Papirus, ai o multime de moschee si suburbii de vazut, iar printre cele mai inedite atractii o reprezinta Orasul Mortilor. In Cairo copt poti vedea urme ale crestinatatii intr-un oras musulman.

Pasul 6. Muzeul de Egiptologie. Pentru Muzeul de Egiptologie iti poti rezerva o zi intreaga sau minim jumatate de zi. Muzeul este foarte mare, obositor de vizitat, dar merita toata osteneala. Nu lua cu tine decat strictul necesar, deoarece nu se poate intra cu bagaje mari, nici macar de marimea unui rucsac.

Pasul 7. Shopping. Pentru cumparaturi ai de ales intre modalitatea traditionala, bazarul si cea moderna, mall-urile. Pentru bazar, mergi in Khan-el-Khalili Bazaar. Este absolut necesar sa negociezi pentru orice cumperi.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Haine adecvate
  • Ghid turistic

 

Sfaturi&Avertismente

• In Cairo comerciantii tind sa fie adesea insistenti in vanzarea produselor lor. Este recomandat sa circuli insotit si sa apelezi numai la operatorii de turism inregistrati, pentru a fi sigur ca vei produsul platit este unul de calitate.

•  Mai multe detalii despre oras gasesti in articolul Cairo, fulgerator si bulversant

Ai vizitat Cairo in vacanta? Povesteste-ne cum ti-ai organizat calatoria si ce ai invatat din experienta ta in acest oras. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea