Vacante

#reglementari canada #vacanta canada #viza #canada

Cum sa planifici o calatorie in Canada

Daca vrei sa vizitezi o tara cu un amestec deosebit intre amprenta europeana si cea americana, mergi in Canada . Ai foarte multe lucruri de vazut, iar schimbarea totala de decor este garantata, incepand de la regulile de circulatie pana la peisajele naturale deosebite. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa-ti planifici o vacanta in Canada.

Pasi de urmat

Pasul 1. Alege destinatia. Cele mai cunoscute zone turistice se afla in Toronto, Montreal, Vancouver, Ottawa, Calgary si Quebec. Poti merge pe cont propriu, mai ales daca ai o invitatie de la prieteni sau rude sau prin intermediul unui operator de turism . Un circuit de 16 zile in Canada si Alaska ajunge la 4865 USD + 950 euro, conform agentiei Queen Travel.

Pasul 2. Viza. Pentru a intra in Canada, vei avea nevoie de viza. Pentru acest lucru, trebuie sa  completezi un formular si sa faci un dosar cu cateva documente, cerute de ambasada. Detalii gasesti aici.

Pasul 3. Vreme. In Canada, vara este destul de scurta. Prin urmare este indicat sa pui in bagaj haine ceva mai groase. In general, lumea se imbraca sport acolo, astfel incat nu va fi cazul sa-ti bati capul cu tinute foarte elegante. Poti chiar sa cumperi haine din Canada, la preturi mai mici decat in Romania, mai ales in magazinele unde se fac reduceri.

Pasul 4. Moneda locala . Moneda locala este dolarul canadian (CAD). 1 CAD = 2.68 lei. Daca nu schimbi din  tara, poti merge cu dolari americani sau euro, pentru a-i schimba in bancile canadiene. De preferinta, este mai buna prima varianta.

Pasul 5. Reglementari. Reglementarile oficiale sunt foarte stricte, in Canada, indiferent ca este vorba despre curatenia dintr-un loc pentru picnic sau de regulile de circulatie. Este bine sa te informezi de dinainte, deoarece amenzile sunt usturatoare. De exemplu, in Montreal, in fiecare dimineata se spala una dintre cele doua parti ale trotuarului. Masina trebuie parcata pe partea libera, altfel vei plati o amenda de cateva zeci de dolari canadieni .

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Viza
  • Imbracaminte&incaltaminte comoda
  • Dolari canadieni

 

Sfaturi&Avertismente

Toronto•  Inainte sa cobori din avion, personalul de la bord iti va da sa completezi un formular, numit Customs Declaration Card, redactat in engleza si franceza. Formularul serveste la declararea bunurilor pe care le vei introduce pe teritoriul Canadei, precum sunt cadourile, tutunul, alcoolul, plantele, mancarea, animalele, inclusiv armele de foc, acolo unde este cazul. Tot aici vei declara suma de bani cu care vii in Canada. Detaliile si formularul le gasesti aici.

• Canada are nu mai putin de 6 tipuri de fus orar, din cele 24 existente in lume. Daca vei calatori pe teritorii mari, va trebui sa tii cont de acest inconvenient.Zborul cu avionul se face de obicei cu escala in orase precum Praga, Frankfurt, Paris. Zborul in sine dureaza cam 3 + 7 ore, la care se adauga timpul petrecut in escala si pe aeroporturi la plecare si la sosire. 

• Daca stii engleza sau franceza, te vei descurca foarte bine in Canada. Sunt cele mai folosite limbi, iar in partea franceza, in provincia Quebec, vei fi  foarte apreciat daca vei sti cateva cuvinte frantuzesti.

• In privinta cumparaturilor, ai o multime de centre comerciale imense, unde gasesti de la produse ale unor branduri internationale la produse obisnuite. Cauta magazinele revanzatoare, unde sunt adunate hainele si lucrurile de firma, care nu au fost vandute in magazinele de brad, la preturile lor normale. Aceste produse sunt transportate in magazinele revanzatoare, care le comercializeaza la preturi mult mai mici. Inconvenientul este ca vei gasi numai cate 1-2 exemplare pentru marimea dorita de tine, deoarece este vorba despre lucruri ramase nevandute.

In magazinele obisnuite, vei gasi rafturi intregi cu marimile tale, astfel incat iti va fi foarte usor sa gasesti ceva care sa ti se potriveasca. Exista reduceri si propotii pe toata perioada anului, la anumite produse, de la haine la mancare si obiecte casnice.

Ai vizitat Canada? Povesteste-ne cum ti-ai planificat calatoria. 

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea