Vacante

#vacanta #sejur #pacaleala # obiectiv turistic # pass turistic

Cum sa nu fii pacalit cand vizitezi obiective turistice

Vizitarea obiectivelor turistice este bine sa fie pregatita in prealabil, pentru a-ti putea folosi timpul intr-un mod eficient si pentru ca banii pe care ii dai sa merite efortul. Uneori, insa, nici macar pass-urile turistice nu sunt atat de avantajoase pe cat par la prima vedere. Iar in alte cazuri, obiective turistice faimoase reusesc sa dezamageasca turistii din cauza cozilor prea lungi sau a continutului in sine. Afla cum sa nu fii pacalit atunci cand vizitezi obiective turistice.
 

Nu-ti programa vizita in orice zi
 

Itinerariile existente in ghidurile turistice, realizate pentru un anumit numar de zile, sunt bune pentru a avea o idee orientativa asupra unui posibil program. Nu uita insa ca aceste ghiduri au o valabilitate generala, de lunga durata, dar nu tin cont neaparat de oportunitatile care apar spontan.

De exemplu, daca intr-un ghid pentru Roma in 3 zile spune ca trebuie sa vizitezi un anumit loc in a doua zi, se poate ca putin mai tarziu sau mai devreme sa apara o sansa mai buna. De exemplu, Saptamana Culturii (Culture Week) se desfasoara pe durata a mai multe zile si ofera turistilor posibilitatea de a vizita gratuit atractiile. Avand in vedere ca intrarile pot ajunge chiar si la 15 euro de persoana, vei economisi destul de multi bani.

In Paris, unele obiective sunt inchise lunea, altele au intrare libera in prima sambata din fiecare luna, iar altele au nocturna ( program prelungit ) doar in anumite zile din saptamana.
 

Nu cumpara neaparat un pass turistic
 

Passul (cardul) turistic poate fi avantajos daca ai de gand intr-adevar sa profiti de reducerile si gratuitatile la transport, restaurante etc si sa vizitezi foarte multe obiective. Dar nu omite faptul ca se poate sa ti se impuna, prin regulament, sa-l folosesti in zile consecutive. Lunea si martea multe atractii sunt inchise, asa ca nu e o idee buna sa-l cumperi in weekend. Reducerile pentru persoane de peste 65 de ani sau cele pentru adolescenti pot sa existe intr-un numar mai mic sau mai mare. Verifica inainte sa dai banii.
 

Nu vizita un obiectiv mare, dupa amiaza
 

Nu vizita niciodata un obiectiv turistic in a doua parte a zilei. De obicei, atractiile de top sunt aglomerate aproape mereu, vei sta la cozi si nu vei apuca sa vezi totul pe indelete. Profita de site-urile oficiale ale acestor obiective. Unele permit sa faci rezervare din timp si sa intri rapid, la ora stabilita.



Sursa foto: travel.ezinemark.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea