Vacante

#londra #mancare #ieftin #mic dejun

Cum sa mananci in Londra cu bani putini

Londra este genul de oras in care trebuie sa vii pregatit cu bani seriosi. Una dintre cele mai importante cheltuieli – si inevitabile – o reprezinta sumele date pe mancare. Exista totusi cateva aspecte de care poti tine cont, pentru a cheltui mai putin pe masa in Londra. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti ce ai de facut.

Pasi de urmat

Pasul 1. Ghid pentru restaurante&localuri ieftine. Cea mai simpla metoda este sa cauti un ghid al restaurantelor si localurilor cu preturi mici in Londra.

Pasul 2. Fast food-uri straine. Gaseste fast food-urile straine (libaneze, chinezesti etc). Poti gasi preparate din carne sau numai din legume la mai putin de 10 lire sterline o portie (fara bautura). Mancare la preturi mici gasesti si in localurile indiene.

Pasul 3. Bistro-uri&cafenele. In bistro-uri si cafenele gasesti meniuri cu preparate care incep de pe la 5.5 lire pentru un aperitiv si 10 lire pentru un fel principal .

Pasul 4. Fish&chips. Celebrii cartofi prajiti cu peste reprezinta un meniu hranitor, la un pret mic, la care ai oricand acces. O astfel de portie o gasesti la gheretele si tarabele de prin gari sau statii.

Pasul 5. Piata. Mergi la piata si cumpara branza, fructe si alte alimente care iti fac cu ochiul. Poti sa-ti faci o gustare rapida pentru seara sau pentru micul dejun, fara sa cheltuiesti o avere.

Pasul 6. Chinatown . Unele dintre cele mai bune preturi pentru mancare si bautura le gasesti in Chinatown. Aici gasesti mancare cu specific traditional din Mongolia, Malaezia etc.

Pasul 7. Mic dejun englezesc . Poti opta pentru un meniu cunoscut sub numele de “Full English”, care contine carnati, rosii la gratar, ciuperci, fasole, bacon, oua, paine toast. De obicei, acest meniu are diverse variante, insa poate fi gasit in cafenele si in localurile nepretentioase.

Pasul 8. Pub-uri. In pub-urile din Londra poti gasi mancaruri la preturi accesibile. Meniurile sunt suficient de complexe pentru a te satura.

Pasul 9. Meniuri vegetariene. Nu toate localurile pentru vegetarieni sunt ieftine, dar exista restaurante unde poti manca ceva bun, la un pret accesibil.

Pasul 10. Jacket potatoes. In Londra exista tarabe unde se vand cartofi copti , cu diverse umpluturi. O portie este satioasa si nu costa mult.

Sfaturi&Avertismente

• Nota de plata trebuie sa mentioneze si sa includa serviciul la masa. La pretul mentionat se poate adauga un bacsis de 10% sau se rotunjeste suma respectiva.

Ai fost in Londra in vacanta? Cum te-ai descurcat cu mancarea? Povesteste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii sa gaseasca localuri ieftine in metropola britanica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea