Vacante

#marginimea sibiului #praga #pensionari #copii #vacanta cu familia

Cum sa gasesti o destinatie de vacanta pentru bunici si nepoti

Daca esti bunic sau bunica, o vacanta cu nepotii poate fi o experienta extraordinara pentru ambele generatii. Este ocazia perfecta ca cei mici sa invete o multime de lucruri interesante despre alte vremuri, sa se apropie mai mult de familia lor si sa stranga amintiri de neuitat. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum sa gasesti o destinatie de vacanta pentru tine si nepoti.

Pasi de urmat

Pasul 1. Varsta nepotilor. De varsta nepotilor depinde in mare masura alegerea destinatiei.

Pasul 2. Destinatii pentru copii mici. Daca este vorba despre un copil cu o varsta frageda, atunci cele mai indicate sunt hotelurile de 5 stele care ofera asistenta si servicii speciale pentru bebelusi si nu numai. In acest caz, beneficiezi de numeroase facilitati care iti usureaza mult responsabilitatile si iti permit sa te bucuri de vacanta. Camerele pot fi dotate cu incalzitoare pentru biberon, restaurantele ofera meniuri speciale in functie de varsta copilului, iar animatorii specialisti de la kids club si baby sitterii sunt capabili sa stea cu cel mic cateva ore pe zi.

In acelasi timp, astfel de hoteluri ofera servicii speciale pentru adulti, precum spa-ul sau sporturile de teren. Un astfel de hotel este Ela Quality Resort, din Turcia Detalii gasesti aici.

Pasul 3. Destinatii pentru copii mai mari. Daca este vorba despre un copil ceva mai mare, peste 7 ani, te poti gandi la varianta unui oras european. Daca iti plac muzeele, este o ocazie ideala sa-ti initiezi nepotul in domeniul culturii si sa-i arati cateva locuri deosebite.

O destinatie potrivita este Praga, deoarece detine atat atractii turistice pentru copii, cat si pentru adulti. Puteti face impreuna o excursie in imprejurimile Pragai, pana la statiunea balneara Karlovy Vary. Detalii despre acestea gasesti aici.

Daca nepotii tai nu au vazut inca lacase de cult celebre, un tur al manastirilor sau o vizita a catedralelor europene poate fi o idee buna. Ai ocazia sa-i povestesti istoria locurilor si sa-i imbogatesti cultura generala.

Pasul 4. Discounturi pentru copii si pensionari. Daca alegi oferta unui operator de turism , intreaba ce discount-uri se fac pentru copii si pensionari. Exista posibilitatea ca un pachet sa fie disponibil numai cu un discount, diversele reduceri nefiind cumulabile. In acest caz, va trebui sa alegi cea mai avantajoasa reducere.

nepoti pe litoralPasul 5. Reguli inainte de plecare. Planificarea vacantei implica stabilirea unor reguli de baza, cu privire la banii de cheltuiala, masurile de siguranta, medicamentele necesare etc. Este important ca parintii sa stabileasca nevoile copiilor dar este bine ca si acestia sa fie implicati in planificarea programului. Astfel, pot opta pentru anumite activitati preferate, care sa fie incluse in excursie.

Pasul 6. Oferte de vacanta bunici&copii. In cazul in care nu planifici individual o astfel de vacanta, poti apela la o agentie de turism pentru un pachet special conceput pentru bunici cu nepoti. O alta varianta de a gasi oferte de acest tip este sa intrebi la gradinita nepotilor, deoarece si gradinitele promoveaza astfel de pachete.

Un exemplu este vacanta in Marginimea Sibiului , unde bunicii si nepotii se pot bucura de mese la iarba verde, sedinte de masaj pentru adulti, vizite la manastiri, plimbari prin sat, spectacole cu fluier traditional si povesti etc. Alta varianta este statiunea Praid, unde turistii sunt initiati in productia de ceramica. Detalii gasesti pe gradinite.com

Daca alegi Rucarul, poti sa-ti inveti nepotii cate ceva despre mestesugurile traditionale locale si sa vizitati impreuna o potcovarie.Detalii gasesti la agentia Perfect Tour.

Sfaturi&Avertismente

• Evita vizitarea obiectivelor turistice care necesita ore intregi de mers pe jos. Oboseala se acumuleaza si vizita in sine nu mai este deloc o placere, mai ales pentru copiii care isi pierd repede rabdarea.

• Rezerva online sau direct la agentie, inainte de plecare, pentru locurile pe care vreti sa le vizitati, cum sunt de exemplu parcurile de distractie. Statul la coada poate dura ore intregi si oboseala acumulata, impreuna cu aglomeratia, constituie un mare neajuns.

Ai mers vreodata in vacanta cu nepotii? Povesteste-ne impresiile tale si ajuta-i si pe altii cu idei utile pentru o astfel de vacanta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea