Vacante

#cazare ieftina santorini #grecia #apartamente santorini #camping santorini #hoteluri ieftine santorini #santorini

Cum sa gasesti hoteluri ieftine in Santorini

Santorini este una dintre destinatiile grecesti costisitoare. Unitatile de cazare sunt insa diversificate, de la hoteluri de lux la apartamente si studiouri. Daca tii cont de cateva detalii, poti gasi oferte de cazare ieftine. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti cum poti rezerva o camera la un pret mic.

Pasi de urmat

Pasul 1. Perioada de vizita. Sezonul turistic in santorini incepe in aprilie si  sfarseste cu octombrie.  Evita lunile iulie si august cand sunt cele mai mari tarife. Poti lua in considerare o vacanta pe insula in primavara sau in toamna, in aprilie sau octombrie. Preturile sunt ceva mai mici, numarul turistilor nu este foarte mare, insa te poti bucura de apa calda a marii si atunci.

Pasul 2. Hoteluri& unitati de cazare ieftine. Gaseste pe internet sau in ghidurile de turism lista hotelurilor si unitatilor de cazare de tip “budget”. Camere ieftine sunt in multe parti pe insula, insa in special in partea cea mai sudica a acesteia.

Pasul 3. Camping. Daca esti genul de turist care calatoreste cu rucsacul in spate, varianta unui camping poate fi atragatoare. Pe insula exista doua zone unde se pot amplasa corturi, in Fira si Perissa. Ai posibilitatea sa mergi cu propriul cort sau sa inchiriezi unul acolo.

Campingurile dispun de piscina, masina de spalat si de calcat, mini market, internet, telefon, oficiu exchange, toalete, locuri de depozitare a bagajelor si alte cateva servicii si facilitati. Te costa 6 euro de persoana, daca ai cort personal si 8 euro, daca inchiriezi unul. De asemenea, gasesti camere de inchiriat, cu toaleta, la aproximativ 20 euro pe noapte (single) sau 30 euro, pentru o camera dubla.

Pasul 4. Apartamente. Inchirierea unui apartament in sistem self catering este o modalitate de a plati mai putin. Apartamentele pot fi rezervate online. Cauta ofertele care permit sa rezervi indiferent de numarul de nopti, astfel incat sa-ti stabilesti singur bugetul, in functie de durata vacantei.

Pasul 5. Hoteluri de 2 si 3 stele. Pe insula gasesti hoteluri de 2 si 3 stele, care dispun de camere cu baie proprie, TV, aer conditionat si acces la piscina. In extrasezon, o astfel de camera costa numai 35 euro pe noapte, in timp ce in varf de sezon aceeasi camera ajunge la 70 euro pe noapte.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Lista de hoteluri ieftine&unitati de cazare
  • Acces la internet
  • Cort (pentru varianta camping)

 

Sfaturi&Avertismente

• Daca alegi sistemul self catering, iti poti cumpara singur mancarea, pe care sa o pregatesti in chicineta din apartament. Mancarea si bautura sunt mai ieftine in extrasezon sau la capetele de sezon, astfel incat nu vei aloca sume mari pe mese.

• Daca gasesti un apartament ceva mai scump, dar mergi in vacanta insotit, costurile se impart la doi si astfel poti face economie.

Ti-ai petrecut vacanta in Santorini, intr-un hotelcu preturi mici? Daca ai reusit sa gasesti o oferta atractiva si sa eviti sa cheltuiesti mult pe cazare, ajuta-i si pe altii cu informatii, povestind impresiile tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea