Vacante

#cazare in roma #bed and breakfast #roma #hoteluri

Cum sa gasesti cazare in Roma

Roma este o metropola vizitata de turisti pe toata durata anului. Daca pui la socoteala varful de sezon si perioadele diverselor sarbatori nationale sau a evenimentelor majore gazduite de oras, raman putine perioade in care orasul este mai relaxat. De aceea, primul lucru pe care-l poti face cand planifici o vacanta la Roma este sa faci rezervare din timp. Urmeaza pasii de mai jos si afla cum poti gasi cazare in metropola italiana.

Pasi de urmat

Pasul 1. Gaseste cea mai buna locatie. Pentru a nu face o ora pe drum din oras inapoi la hotel, este bine sa alegi o oferta de cazare undeva aproape de centru (“centro storico”). Hotelurile de aici au camere variate, mai mici sau mai mari, oferind totodata telefon, TV cablu si acces la internet. Multe dintre ele au balcoane. Majoritatea hotelurilor din Roma sunt localizate langa statiile de metrou. Cu acesta se ajunge rapid in orice directie.

Pentru calatori, o zona buna sa gasesti un hotel o reprezinta Termini, unde se afla si principala gara a Romei. Aici opresc trenurile care vin de la aeroport si tot aici au statie autobuzele care leaga orasul de aeroport.

Pasul 2. Alege perioada cea mai potrivita. Daca urmeaza sa vizitezi Roma in preajma unei sarbatori nationale, trebuie sa stii ca rezervarile se fac din vreme, altfel oferta devine extrem de limitata, iar camere la preturi rezonabile sunt dificil de gasit.

Pasul 3. Gaseste ofertele cu discount. Multe hoteluri au periodic oferte de reduceri. Unele dintre ele sunt pentru weekenduri. De exemplu, un hotel aflat in centrul istoric al Romei ofera camere la aproape 100 euro pe noapte de la jumatatea lui septembrie pana la 1 noiembrie, in timp ce de pe 2 noiembrie pana pe 5 decembrie preturile incep de la 50 euro pe noapte. Detalii gasesti aici.

Pasul 4. Opteaza pentru B&B daca ai un buget redus. Ofertele de Bed and Breakfast sunt unele dintre cele mai cunoscute forme de cazare in Roma, gratie preturilor accesibile si a serviciilor incluse. B&B, la origine, inseamna o camera de oaspeti , inchiriata turistilor, aflata intr-o casa privata.

Principalele camere B&B sunt pozitionate in apropierea statiilor de metrou si autobuz. In general, o astfel de oferta inseamna cazare intr-o camera cu TV si terasa, un mic dejun continental servit in livingul comun. Multe astfel de oferte includ in pret si accesul la internet. Preturile pornesc de la 40 euro pe noapte.

Roma de susPasul 5. Gaseste oferte promotionale la hotelurile de 1 si 2 stele, ca alternativa la B&B. Oferta de cazare din Roma este suficient de diversificata incat sa ofere un grad de confort de la una la cinci stele. Daca la un hotel de o stea facilitatile sunt minime, la doua stele dispui de o camera acceptabila, cu telefon, insa se poate ca baia sa fie comuna. Preturile unei camere la primul tip de hotel incep cam de la 20 euro pe noapte, iar cazarea nu include neaparat si micul dejun (optional, in jur de 3 euro de persoana). La hotelurile de 2 stele, preturile pornesc de la 25 euro pe noapte.

Acestea sunt insa cele mai mici preturi, insa majoritatea hotelurilor de 1 si 2 stele practica tarife mult mai mari, care pot ajunge la 60 – 80 euro pe noapte.

Pasul 6. Opteaza pentru apartamente self catering daca calatoresti in grup. Preturile apartamentelor sunt mari daca urmeaza sa platesti singur si variaza permanent in functie de sezon si de numarul cererilor. Un apartament de doua camere poate costa 1200 euro pe saptamana, insa impartit la 4 persoane, devine o alternativa convenabila.

Apartamentele ofera o mai mare libertate de miscare si posibilitatea de a pregati masa in bucatarie sau chicineta. Te poti aproviziona din supermarketuri si piete. Unul dintre centrele comerciale recomandate pentru asa ceva este piata de pe Via Appia Nuova.

Pasul 7. Opteaza pentru hotelurile de 3, 4 si 5 stele, daca dispui de un buget mare. La un hotel de 3 stele, o camera poate costa 180 euro pe noapte, iar la 4 si 5 stele, se poate ca pretul sa depaseasca 300 euro pe noapte. Astfel de hoteluri ofera cele mai diversificate servicii, la standarde inalte, incepand cu locatiile din zonele turistice importante ale orasului.

Sfaturi&Avertismente

Roma este considerat un oras turistic scump, vizitat permanent. De aceea, rezervarea unei camere trebuie facuta din timp, indiferent de zona aleasa (centrul istoric, periferie, imprejurimile Romei, gata etc).

Daca ai fost la Roma in vacanta si ai gasit un hotel bun, impartaseste-ne experienta ta si ajuta-i si pe altii cu informatii utile.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea