Vacante

#calator #calator vacanta #vacanta frumoasa

Cum sa fii calator in vacanta si nu turist

Adori sa calatoresti dar nu suporti sa vizitezi atractiile pline de turisti si pietele cu comercianti care sa-ti usureze buzunarul? Iti place sa-ti planifici singur vacanta si nu te imaginezi stand intr-un hotel all inclusive cu animatori si excursii organizate pentru grupuri? In acest caz, te inscrii in tipologia calatorului dornic de o experienta cu totul personala.

Pentru a te bucura din plin de vacanta ta, este necesar sa-ti planifici calatoria astfel incat sa te simti liber si sa ai parte de experiente autentice .

1 Festivaluri locale

Alege un festival local unde au loc o multime de activitati si care atrage locuitorii acelei zone. De exemplu, Oyster Dest este un eveniment anual care are loc in New England in luna octombrie. Evenimentul este organizat in scopul promovarii industriei de pescuit. Aici au loc mese cu preparate locale, lecturi educationale, demonstratii culinare, spectacole de muzica live , intreceri, activitati pentru copii etc.

Un astfel de eveniment te ajuta sa intelegi ceea ce are mai de pret o comunitate si sa experimentezi cultura locala.

2 Voluntariat

O modalitate de a sta departe de turismul de masa este cea a voluntariatului. Ai ocazia sa vizitezi locuri noi, sa cunosti localnici si sa ajuti intr-o anumita problema. In New Jersey, de exemplu, se fac proiecte pentru protejarea broastelor testoase din Barnegat Bay. Voluntarii merg cu barcile cu motor, monitorizeaza aceste animale in mediul lor natural si culeg date. In timpul liber, voluntarii pot face plimbari in canoe, viziteaza un far vechi, fac snorkeling etc.

3 Destinatii necunoscute

Alege una dintre destinatiile necunoscute pentru a-ti petrece vacanta. Daca iti plac, de exemplu, insulele grecesti, in loc de Corfu sau Santorini viziteaza o insula precum Astypalaia. Insula din sud-estul Marii Egee are o istorie bogata. Ospitaliera, cu peisaje frumoase si arhitectura mediteraneana, Astypalaia poate fi un refugiu pentru cei care vor sa experimenteze cultura greceasca insulara departe de multumile de turisti.

Sursa foto: arebbusch.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea