Vacante

#aeroport #costum #bagaj #afaceri #geanta #calatorie

Cum sa faci bagajul pentru o calatorie de afaceri

Bagajul pentru o calatorie de afaceri poate da multe batai de cap, deoarece trebuie tinut cont foarte mult de tinuta pe care o vom avea (haine) si de accesoriile necesare. Exista insa echipamente si servicii care te pot ajuta sa-ti protejezi lucrurile pentru a ajunge la destinatie intr-o forma perfecta. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti ce produse poti alege pentru business travel.

Pasi de urmat

Pasul 1. Lista. Gandeste-te la programul pe care-l vei avea, la tipul si numarul intalnirilor si incepe sa-ti notezi pe o lista lucrurile de care sti sigur ca vei avea nevoie.

Pasul 2. si accesorii pentru calatorii business. Poti opta pentru o geanta de voiaj normala, pe role, de marime medie sau pentru o geanta de voiaj business. Prima varianta implica mai multa dexteritate in asezarea lucrurilor, in special a costumului. Pentru a nu se sifona, indoaie sacoul in mijlocul gentii, astfel incat a doua jumatate si manecile sa atarne in afara, pe deasupra marginii. Pune peste sacou alte haine, apoi impatureste peste ele jumatatea de sacou ramasa in afara. Astfel, acesta va fi asezat in forma de U culcat si fixat in pozitie datorita celorlalte haine.

Tine cont ca geanta de voiaj trebuie sa fie suficient de incapatoare, insa nu foarte mare, daca nu trebuie sa pleci pentru multa vreme. Alege o geanta de calitate si aspectuoasa. Exista mari sanse sa te intalnesti cu partenerul de afaceri la aeroport sau sa fie nevoie sa mergi de la aeroport direct in biroul firmei in cauza. Vei face astfel o prima impresie buna.

geanta port costum2Iata in continuare cateva genti si recipiente create special pentru calatoriile business, pe care le poti folosi cand faci bagajul:

a) Geanta de voiaj business. Detine de obicei un buzunar mare, cu 1-2 umerase speciale pentru costum. Mai este cunoscuta si sub numele de “geanta port costum”. Pe langa umerase, are sertare si fermoare pentru alte spatii de depozitare , cum sunt compartimentele interioare pentru dosare si cel pentru mobil. Preturile variaza foarte mult, astfel incat vei gasi astfel de produse la 300 RON sau la 1300 RON.

b) Servieta metalizata, cu cifru. Poate fi realizata din materiale precum aluminiul si captusita cu material textil, cu diverse compartimente. Pretul poate ajunge la 50.000 RON.

c) Geanta de conferinta. Geanta de conferinta este de obicei un soi de servieta din material textil, compartimentata pentru dosare, cd-uri, pixuri si nu pentru obiecte corpolente. Preturile variaza foarte mult. Oricare ar fi materialele de serviciu pe care le iei cu tine, acestea trebuie sa ramana tot timpul asupra ta. Astfel incat geanta in care le depozitezi nu trebuie sa fie pusa la cala.

roller cravatad) Recipiente pentru cravate. In ceea ce priveste cravatele, ai mai multe variante de depozitare. Le poti rula si pune in interiorul incaltamintei din bagaj, insa nu ai siguranta ca vor ramane infasurate. Poti folosi cutia originala a cravatei, primita odata cu produsul, la cumparare. Din pacate, astfel de cutii sunt de obicei patrate, cartonate si adanci, astfel incat ocupa un spatiu pretios.

Alta varianta o reprezinta cutiile plastificate de forma unei cutii portochelari. A treia varianta o reprezinta cutiil tubulare, special concepute pentru cravate.

e) Recipientii pentru camasi. Camasile pot fi prinse cu bretele direct in geanta de voiaj, intr-un spatiu dedicat acestora. Exista insa si plicuri din nylon care mentin camasa intr-o pozitie fixa.

port cravatePasul 3. Servicii la hotel. Este bine sa te interesezi inainte de plecare in ceea ce priveste serviciile de curatatorie (calcat& ). Chiar daca poate nu crezi ca se va intampla sa ai nevoie, este mai indicat sa stii de dinainte ca poti apela urgent la aceste servicii.

Pentru cativa euro/dolari in plus, o camasa proaspat calcata este mai aspectuoasa. Mai exista si alternativa traditionala: sa asezi costumul sifonat in apropierea baii, cand faci dus cu apa fierbinte. Aburii pot sa ajute la eliminarea cutelor.

Pasul 4. Servicii la aeroport. Asigura-te ca ai in bagaj echipamentele de lucru necesare: laptop, telefon mobil, incarcator, baterii etc. In multe aeroporturi vei gasi zone special amenajate pentru a putea conecta laptop-ul la internet si a lucra in liniste, cat timp astepti ora imbarcarii. Unele aeroporturi dispun si de centre de afaceri, cu sali de conferinta sau birouri. Un astfel de exemplu este Centre d’Affaires de Paris Orly. Detalii gasesti aici.

Pasul 4. Haine&incaltaminte casual. Pe langa hainele si incaltamintea business, vei avea nevoie si de ceva casual, sa folosesti pe drum sau in timpul liber petrecut la destinatie.

 

 

Lucruri de care ai nevoie

  • Geanta de voiaj business
  • Echipamente business
  • Accesorii business
  • Lista

 

geanta nylon de camasiSfaturi&Avertismente

• Unele companii aeriene pun la dispozitia pasagerilor din avion spatii speciale pentru a-si tine costumul business. Inainte de plecare este bine sa te interesezi la compania in cauza despre aceasta facilitate.

• Pune in bagaj un card de memorie sau un stick cu toate documentele de care vei avea nevoie si pe care le ai deja stocate in laptop. In cazul in care se intampla sa ti se strice calculatorul chiar atunci, vei avea planul 2 de bataie.

Ai plecat in calatorii de afaceri ? Povesteste cum ti-ai pregatit bagajul si anuta-i si pe altii sa aiba o calatorie de afaceri confortabila. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea