Vacante

#vacanta #jucarii #copii #bagaj

Cum sa faci bagajul de vacanta pentru copil

Cand pleci in vacanta cu familia si copiii, ai de facut o multime de bagaje. Dintre acestea, in general este dificil sa te ocupi de bagajul copilului, deoarece el are mai multe nevoi in vacanta si trebuie sa fii atent pentru a nu uita nimic important. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti ce sa pui in bagaj pentru o vacanta cu copilul tau.

Pasi de urmat

Pasul 1. Clima. Intereseaza-te asupra climei de la destinatie si asupra previziunilor meteo pentru perioada voastra de vacanta. In functie de aceste informatii si de felul in care reactioneaza copilul tau la frig si la cald vei sti ce tip de haine trebuie sa predomine in bagaj.

Pasul 2. Geanta de voiaj pentru copil. Alege o geanta de voiaj separata, destinata lucrurilor pe care le va avea copilul tau in vacanta. Poti folosi o de marime normala si o geanta de calatorie pentru copii. Exista trollere cu maner si rotite, cu modele special concepute pentru fetite si baietei (Barbie, Spiderman etc), suficient de incapatoare pentru hainutele si jucariile acestora. Geanta poate fi din material rezistent, cu maner reglabil, cu diverse buzunare in fata si pe lateral si eticheta pentru nume. Un astfel de produs poate avea diverse. Unul cu marimea de 40 x 30 x 17 cm costa in jur de 250 lei.

Unele genti dispun si de dungi reflectorizante sau de scaunele, atasate la barele de sustinere a manerului. Aceste scaunele sunt ideale pentru momentele de asteptare in gari si aeroporturi, constituind o alternativa la carucior .

troller cu scaunel pentru copiiAl doilea tip de geanta de voiaj este cel pe care-l poate transporta chiar copilul tau. Exista genti troller de dimensiuni mici, usoare, facute din plus si avand diverse forme de animale, vesel colorate. Gentile dispun si ele de maner reglabil si roti. Sunt usor de transportat de catre cei mici si reprezinta o metoda buna de a-i face sa se simta folositori si responsabili. 

Pasul 3. Alegerea hainelor&obiectelor. Cand incepi sa faci pentru copil, lasa-l si pe acesta sa-si aleaga lucrurile care-i plac cel mai mult. La destinatie, se va simti relaxat in hainutele lui preferate si nu va putea sa ceara insistent un lucru care a ramas acasa, deoarece el insusi a participat la impachetare.

Pasul 4. Lucruri pe zile, dupa program. Aseaza hainele in pungi de inchise ermetic, cate una pentru fiecare zi. Astfel, vei avea zilnic cate un set de haine pentru cel mic. Este bine sa pui si ceva in plus, in cazul in care se murdareste sau trebuie schimbat. Daca nu esti sigur ca ai pus in bagaj tot ce are nevoie, arunca o privire pe programul vacantei. O croaziera pe vaporas intr-o anumita zi sau o petrecere la restaurant iti pot aduce aminte ce hainute si accesorii ar mai fi necesare.

Pasul 5. Produse de ingrijire . Pune in bagaj produsele de ingrijire pentru copii, de care sti ca va avea nevoie micutul tau sau care i-ar putea folosi: , palarie, umbreluta, medicamente, vitamine etc.

geanta de voiaj cu masutaPasul 6. Jucarii. Solicita din nou contributia celui mic, cerandu-i sa-si aleaga cateva jucarii pe care sa le ia cu el in bagaj. Explica-i ca acestea vor fi jucariile lui de vacanta, pentru a elimina orice posibilitate de a cere mai tarziu o jucarie care a ramas acasa. Cand pui in valiza astfel de lucruri, pune deoparte si cateva pe care cel mic le-ar putea folosi pe drum, indiferent ca mergeti cu avionul, masina sau trenul.

Este important ca pe parcursul drumului pana la destinatie copilul sa dispuna de modalitati de a-si petrece timpul. Acestea nu trebuie sa fie care scot diverse sunete, pentru a nu deranja persoanele cu care calatoriti impreuna. O alta varianta este folosirea castilor. Pentru aceasta din urma, foarte utile sunt dvd playerele portabile. Costa in jur de 150 euro, sunt usor de manevrat, copiii retin rapid funtionalitatea butoanelor si pot urmari oriunde filmele lor preferate de desene animate.

Pasul 7. Bagajul de mana. Daca vei calatori cu avionul, trebuie sa te asiguri ca ai tot ce-ti trebuie pentru cel mic in bagajul de mana. Alege haine care sa-l protejeze de aerul conditionat din avion si asigura-te ca ai la tine cateva snacksuri si jucarii pentru a-l tine ocupat. Sticla de apa si paharul special pentru copii iti pot fi de folos pe drum, deoarece nu risca sa se rastoarne si sunt mai atractive pentru cel mic, in comparatie cu un banal pahar de plastic.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Informatii despre  clima
  • Asigurare medicala
  • Geanta de voiaj troller pentru copii
  • Haine&accesorii
  • Produse de ingrijire
  • Jucarii

 

Sfaturi&Avertismente

trolley plus• Este important sa ai cu tine in vacanta  o asigurare medicala pentru cel mic. In functie de destinatie si durata calatoriei, alege o asigurare care sa te ajute sa treci mai usor peste eventualele intamplari neplacute.

• Inainte de plecare, intereseaza-te asupra facilitatilor oferite copiilor la hotelul la care veti sta. In cazul unui hotel de 5 stele, de exemplu, axat in special pe sejururile pentru familii, se poate sa fie disponibile in baie halate atat pentru adulti, cat si pentru copii, insotite de papuci de baie. Prosoapele sunt alte lucruri pe care le poti primi la destinatie, astfel incat nu are rost sa-ti mai incarci bagajul cu ele, mai ales ca in general prosoapele sunt groase si ocupa mult loc.

• Daca micutul tau are un obiect acasa de care este foarte atasat (o paturica, un ursulet de plus, o perna etc), nu uita sa pui acest obiect in bagaj, in cazul in care nu iti atrage atentia chiar copilul tau asupra acestui lucru.

Daca ai fost in vacanta impreuna cu cei mici, povesteste-ne cum ai facut bagajul pentru copilul tau. Ajuta-i si pe altii sa se descurce cu bagajele celor mici in vacanta, luand lucrurile necesare, evitand sa aiba prea multe valize. 

 Articole care te-ar mai putea interesa:
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea