Vacante

#bagajul de vacanta #bagaj de cala #bagaj # sfaturi de vacanta # pierdere bagaj

Cum sa eviti pierderea bagajului

Pierderea bagajului constituie un stres deloc de neglijat. Odata ajuns la destinatie, te astepti sa-ti recuperezi lucrurile in deplina siguranta, iar vestea pierderii sau ratacirii acestuia inseamna nervi, timp si bani. In special de sarbatori, bagajele pot fi mai numeroase decat de obicei. Chiar daca nicio metoda nu este infailibila, exista totusi cateva lucruri care stau in puterea ta sa le faci pentru a diminua riscul pierderii.

Conform unui studiu, in 2010 peste 6 milioane de persoane au zburat cu avioane comerciale. Una din 150 de persoane a raportat pierderea sau directionarea gresita a bagajului de cala. Iata ce poti face pentru a evita pierderea bagajului de calatorie:
 

1. Simplifica bagajul
 

Aranjeaza valizele din timp, verifica-le, eticheteaza-le si trimite-le inainte pe acelea pe care le poti trimite. De exemplu, in cazul unor daruri in cantitati mai mari, le poti trimite in avans. Cand calatoresti, ai intotdeauna grija de bagajele tale, numara-le si supravegheaza-le. Scoate-ti complet din cap ideea de a lasa un bagaj in grija unui necunoscut. Pe aeroporturi oricum este interzisa aceasta procedura.
 

2. Escale scurte
 

Evita, pe cat posibil, escalele scurte. Exista riscul sa-ti intarzie bagajul, ceea ce inseamna ca vei astepta sa-l primesti pe la hotel. Alege zboruri care au cel putin o escala de o ora sau mai mult. Fii atent mai ales atunci cand nu exista foarte multe zboruri zilnice spre destinatia finala deoarece atunci se complica lucrurile si mai mult. Cea mai buna varianta este sa alegi zborurile directe.
 

3. Scoate etichetele vechi
 

Scoate si arunca intotdeauna etichetele puse pe bagaj in ultimul zbor avut. Exista intotdeauna riscul de confuzii care pot duce la pierderea sau directionarea gresita a gentii tale de calatorie.
 

4. Foloseste un semn de marcat
 

O diversitate prea mare de modele de bagaje nu prea exista, asa ca este intotdeauna dificil sa-ti vezi rapid bagajul pe banda, la sosire. Foloseste un elastic viu colorat sau un alt accesoriu rezistent pentru a identifica usor bagajul personal. Acesta va tine departe si pasagerii care din neatentie ar putea sa-ti ia geanta confundand-o cu a lor proprie.
 

5. Fotografiaza continutul
 

In cazul unui bagaj cu lucruri importante in el, nu strica sa faci o fotografie continutului pentru a avea in caz de pierdere. Este o masura extrema, dar poate ajuta daca ai ghinionul sa ti se piarda geanta de calatorie .


Sursa foto: o5.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea