Vacante

#sfaturi de calatorie #impostori vacanta # pericole vacanta #vacanta in siguranta

Cum sa eviti impostorii in calatorii

In calatorii, una dintre cele mai urate experiente pe care le poti avea este sa fii jefuit sau sa-ti fie pusa in pericol siguranta personala. Impostorii exista in toate tarile, chiar si in cele care au intrat in topul celor mai sigure destinatii din lume. Prin urmare, tot ce poti face este sa te documentezi de dinainte pentru a nu fi luat prin surprindere. Este suficienta o clipa de neatentie pentru ca un escroc sa-si faca treaba.

Iata in continuare cum sa eviti impostorii in calatorii:

1 Cauta informatii despre siguranta personala pe site-ul MAE

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe gasesti informatii generale despre siguranta personala din fiecare tara. Site-ul este updatat permanent si poti gasi avertismente si sfaturi pretioase.

2 Cauta informatii in ghidurile de turism tiparite

Unele dintre cele mai utile surse de informare sunt ghidurile de turism din librarii. In aceste carti gasesti detalii despre cele mai intalnite tactici puse in aplicare de impostori in anumite zone pe care urmeaza sa le vizitezi.

Cand stii, de exemplu, ca in Roma nu trebuie sa te lasi influentat de cersetoare care par sa-si arunce copiii (papusi) in bratele strainilor, nu vei putea fi furat intr-un moment de zapaceala. In Paris, de exemplu, daca vizitezi Sacre Coeur, nu vei ceda insistentelor impostorilor care incearca sa te forteze sa accepti o bratara legata la mana daca afli de dinainte despre aceasta tactica. In Egipt vei stabili pretul total, pentru urcare, plimbare si coborare de pe camila in loc sa ai surpriza ca nu esti dat jos de pe animal decat daca platesti suplimentar.
 

3 Cauta pe internet informatii despre impostori

Si pe internet poti gasi foarte multe exemple concrete de intamplari povestite de catre turisti. In zonele cu mari obiective turistice, cum este Las Ramblas in Barcelona, sunt cunoscuti impostorii care se prefac ca joaca alba neagra pana ii conving pe adevaratii turisti sa intre in joc si sa le ia banii.

4 Tine banii si actele in siguranta

Tine intotdeauna actele si banii in siguranta, in asa fel incat sa nu fie usor de extras din geanta sau din haine.

5 Fii prevazator cu necunoscutii

Chiar daca nu este cazul de paranoia, este mai bine sa fii suspicios decat sa-i crezi pe cuvant pe cei care sunt imbracati in politisti dar nu au niciun act doveditor sau cei care te suna la hotel si iti cer numarul de card prin telefon.

Sursa foto : sabinedewitte.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea