Vacante

#confort #comod #los strain #pat #relaxare #odihna #vacanta #somn

Cum sa dormi confortabil intr-un loc strain, in vacanta

Un somn odihnitor in vacanta poate parea o idee burgheza, mai ales pentru o persoana care obisnuieste sa-si faca de cap in timpul liber. La sfarsitul vacantei, insa, odihna va deveni extrem de pretioasa. Cand iti petreci vacanta departe de casa, este nevoie sa te obisnuiesti cu noul pat, pentru a avea parte de un somn odihnitor. Urmeaza pasii de mai jos si afla cum poti face acest lucru.

Pasi de urmat

Pasul 1. Ore de odihna. Fa-ti un program pentru orele de odihna si de siesta. Odata ce organismul se obisnuieste, ti se va face somn mai usor si vei putea sa mergi la culcare la aceeasi ora.

Pasul 2. Alimente de evitat. Evita sa consumi inainte de culcare alimente excitante: alcool, cafea, ciocolata etc. Este bine sa eviti, de asemenea, mancarurile grele sau cele care stimuleaza activitatea cerebrala (sosuri, cartofi etc).

Pasul 3. “ Culcus ”. Fa-ti un culcus confortabil. Daca asternuturile sunt prinse sub saltea si nu ai suficient spatiu sa te misti in pat, trage-le si aseaza-le asa cum esti obisnuit acasa. Ii poti spune si cameristei sa le lase dupa cum doresti sau sa-ti aduca inca o perna, daca dormi de obicei cu doua. Trage draperiile daca vine prea multa lumina de afara, seteaza aerul conditionat pe o temperatura medie sau chiar inchide-l daca aerul noptii este racoros si dispui de sita la fereastra.

Pasul 4. Relaxeaza-te. Daca mintea este alerta si nu reusesti deloc sa te relaxezi, asculta o muzica linistitoare sau uita-te peste pozele facute in acea zi. Alunga din minte toate grijile si gandeste-te ca esti in vacanta si meriti sa fii rasfatat. Cu cat te vei convinge mai mult de acest lucru, cu atat te vei acomoda mai usor la noul mediu, bucurandu-te de ceea ce ti se ofera si relaxandu-ti mintea si trupul.

Pasul 5. Fii activ ziua. Chiar daca esti in vacanta, nu trebuie sa vegetezi. Se poate ca in primele zile sa-ti doresti doar sa stai intins la soare, fara sa faci absolut nimic. Dupa un timp, insa, organismul isi revine si atunci poti profita pentru a-ti face un program.

Viziteaza cat mai multe locuri, mergi la petreceri, alege cateva excursii optionale, da o raita prin magazine si fa tot ce se poate face, fara sa te folosesti prea mult de masina. Cu cat mergi mai mult pe jos, cu atat vei vedea mai multe locuri si seara vei fi suficient de obosit pentru a adormi imediat.

Pasul 6. Fusul orar. Obisnuieste-te cu noul fus orar cat mai repede, pentru ca altfel vei fi toata vacanta extrem de obosit si vei reactiona altfel decat restul lumii. Detalii despre cum poti face acest lucru gasesti aici.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Pijama comoda
  • Obiecte personale

 

Sfaturi&Avertismente

• Chiar daca tu nu ai niciun fel de probleme cu somnul, un simplu partener de camera iti poate transforma vacanta intr-un cosmar . Cand alegi sa dormi impreuna cu cineva, fii foarte atent la aceasta alegere. Uneori exista avantajul financiar, costul unei camere duble impartindu—se pe din doua. Dar daca nu este persoana potrivita, aceasta economie nu mai valoreaza nimic, in comparatie cu neplacerile create.

Intereseaza-te inainte daca este o persoana fumatoare, daca obisnuieste sa consume alcool, ce emisiuni prefera la tv, la ce ora obisnuieste sa se culce in vacanta etc. Tine cont de faptul ca nu are nicio relevanta cum te intelegi cu acea persoana in timpul zilei. Seara, cu totii avem tabieturile sau obiceiurile noastre, care pot fi foarte deranjante pentru altii. 

Tu cum ai reusit sa ai un somn odihnitor in vacanta, cand te aflai departe de casa?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea