Vacante

# calatorie cu copiii #vacanta parinti # sfaturi de vacanta #vacanta copii

Cum sa calatoresti cand ai copii? Sfaturi practice pentru parinti pasionati de calatorii

O vacanta in formula completa este ceea ce toti parintii isi doresc, dar multi considera aceast lucru o adevarata provocare. Cateva sfaturi practice pot fi insa de ajutor pentru parintii pasionati de calatorii. Afla care sunt acestea si pregateste-ti bagajele pentru o vacanta de neuitat alaturi de copil.

Economiseste pentru vacanta

Sunt multi care isi doresc o vacanta cu intreaga familie, insa isi fac griji ca nu vor avea suficienti bani pentru a-si indeplini visul. Pentru a pleca cel putin intr-o vacanta pe an, impreuna cu copilul, fa din acest lucru o prioritate si incepe sa strangi bani special pentru o binemeritata pauza, alaturi de cei dragi.

Planifica si impacheteaza pentru toata familia

Atunci cand pleci in vacanta cu un copil sau poate mai multi, totul trebuie bine organizat, impachetat si planificat din timp. Fa-ti liste cu tot ceea ce ai de pus in bagaj, pentru a nu uita lucruri esentiale pe care nu le-ai putea achizitiona din alta parte, rezerva camera la hotel din timp si intra in legatura prin email sau telefon cu cei care se ocupa de cazare pentru a te asigura ca totul este pregatit pentru voi, dar si pentru copil.

Planifica itinerariul

Dupa ce ati stabilit destinatia in care ajungeti, documentati-va cu privire la obiectivele turistice pe care le puteti vizita si activitatile pe care le puteti face acolo. Atunci cand faci intinerariul, tine cont ca acesta sa fie atat pe placul copiilor cat si adultilor. Cand organizezi programul pentru fiecare zi de vacanta, nu uitat sa lasi si suficient timp pentru odihna de care copiii au nevoie peste zi.

Cum alegi cazarea

Pentru ca multi parinti isi iau copiii in calatorie inca de cand acestia au doar cateva luni, masa bebelusului presupune mancare preparata in casa, nu de la restaurant. Asadar, pentru aceste familii o varianta potrivita ar fi rezervarea apartamentelor complet utilate care se gasesc pe site-urile de profil, pentru a putea prepara mancarea de care un copil mic are nevoie.

Mancarea pentru copii

Pentru ca cei mici isi doresc mereu sa bea sau sa rontaie cate ceva, acest lucru ar putea afecta serios bugetul in vacanta, daca nu ai un plan. Cand porniti la drum, pregateste cateva gustari pe care cel mic le poate manca, iar atunci cand ajungeti la destinatie faceti aprovizionarea cu apa, fructe si alte lucruri pe care le mananca cel mic chiar de la un supermarket din zona. In felul acesta nu va fi nevoie sa cumparati mancare sau bauturi din cele mai scumpe locuri turistice.

Activitati pentru drum

Drumul este partea cea mai plictisitoare pentru copiii, de aceea este bine sa ai cateva idei pentru a-l tine ocupat pe cel mic pana cand ajungeti la destinatie.

Tabletele si telefoanele pe care se poate uita de desene animate sau asculta muzica sunt prima optiune pentru multi parinti, apoi ii poti oferi o carte pe care sa o citeasca, puteti juca carti daca aveti suficient loc in mijlocul de transport cu care va deplasati, sau puteti juca alte jocuri educative pentru care nu aveti nevoie de obiecte speciale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea