Vacante

#jeep #safari #desert #camila #excursie

Cum sa alegi o oferta safari

O oferta safari poate fi o activitate inedita de a-ti petrece vacanta, deoarece acopera o paleta larga de destinatii si include mai multe posibilitati: safari in jungla, safari in desert, safari pe camile, safari cu jeep-ul etc. Urmeaza pasii de mai jos pentru a sti ce trebuie sa urmaresti atunci cand alegi o astfel de oferta.

Pasi de urmat

Pasul 1. Tipul ofertei. Ai de ales intre vacantele safari integrale, cum sunt cele din Mozambique sau Kenya si ofertele de safari cu durata scurta, de tipul excursiilor optionale.

Pasul 2. Cat te costa. Cele mai costisitoare oferte de vacanta de tip safari sunt cele din destinatiile indepartate, cu o durata foarte mare. Astfel, un pachet safari de 19 zile in Mozambique incepe de la 2000 euro de persoana, la care se adauga alte taxe si cheltuieli.

Daca alegi insa Tunisia, poti gasi un pachet combinat, in care sa ai incluse nu doar safari-ul, dar si vizite la muzee, o seara folclorica, cazarea si transportul international si local. O astfel de oferta nu depaseste 700 euro de persoana, pentru o saptamana. Vei avea ocazia sa te plimbi cu jeep-ul in oazele de la Chebika si Tamerza.

O posibilitate de a plati mai putin pentru un safari este sa-l alegi ca o excursie optionala dintr-un resort unde iti petreci deja sejurul pe litoral. Astfel, te poti relaxa la mare si in zilele in care simti nevoia de mai multa adrenalina ai ocazia sa pleci intr-un safari cu grupul. In Egipt, de exemplu, astfel de oferte optionale au durata de o zi sau jumatate de zi, implica vizitarea unui sat de beduini, cu cina si narghilea si costa in jur de 50 euro de persoana.

Alege operatorii specializati in vacante de tip adventure, care sa te poata instrui corespunzator pentru o astfel de vacanta si care-ti pot propune cel mai bun pachet, in functie de nevoile tale si de bugetul de care dispui. Alta alegere potrivita sunt operatorii de turism ai caror agenti au experimentat deja aceste servicii la fata locului si iti pot spune cu exactitate despre ce este vorba.

Pasul 3. Clima. Intereseaza-te asupra climei de la destinatie, in perioada in care vei merge in vacanta. Aceste informatii sunt deosebit de importante pentru felul in care-ti vei alege lucrurile de pus in bagaj, pentru regulile de care trebuie sa tii cont in rezervatie si pentru preturile practicate. In extrasezon intotdeauna preturile sunt mult mai mici decat in sezonul de varf.

Pasul 4. Imunizare. De obicei, o asigurare medicala este absolut necesara pentru turistii inscrisi la astfel de programe. Se poate sa fie nevoie sa faci si un vaccin, care se face cu un anumit timp inainte de plecare. Operatorul de turism iti poate da toate detaliile in acest sens. Verifica si pe site-ul oficial al Ministerului de Externe daca exista alerte in zona pe care o vei vizita.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Haine&incaltaminte si accesorii pentru safari
  • Asigurare medicala

 

Sfaturi&Avertismente

• Cand pleci intr-un safari, documenteaza-te inainte asupra climei si conditiilor de calatorie. De obicei traseele parcurse sunt caracterizate de vant, umezeala si praf, iar drumurile sunt accidentate. De aceea, este important sa fii echipat corespunzator si sa ai facute vaccinurile cerute de catre operatorul de turism.

• Pentru a obtine viza de intrare in Africa, se poate ca operatorul turistic sa-ti solicite prezentarea unei adeverinte de la serviciu. Aceasta trebuie sa mentioneze functia, salariul, numarul de zile de concediu aprobat pentru perioada excursiei.

Ai fost in safari in vacantele tale? Povesteste experienta ta si ajuta-i si pe altii sa se bucure de o astfel de vacanta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea