Vacante

#excursie #excursii optionale #vacanta excursii #sejur si excursii optionale #agentie de turism #operator de turism #ghid local

Cum sa alegi o excursie optionala in vacanta

Vacantele nu mai inseamna demult doar un program de relaxare la plaja. Atat ofertele de sejururi la malul marii, cat si ofertele de circuite turistice propun diverse excursii optionale, pentru persoanele care asteapta un plus fata de programul initial. Astfel excursiile optionale practic nu lipsesc din nicio propunere de vacanta, insa operatorul de turism care furnizeaza astfel de programe este foarte important pentru reusita unei excursii. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti cum sa alegi o excursie optionala care sa-si merite banii.

Pasi de urmat

Pasul 1. Informatii despre zona. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a alege o excursie optionala este sa dispui de informatii despre zona in cauza. In general, daca te afli intr-un oras european precum Praga si vrei sa vizitezi imprejurimile, de exemplu statiunea Karlovy Vary, poti merge pe cont propriu, fara probleme. La fel se intampla cu diversele gradini, parcuri, paduri si castele din apropierea Parisului. Trebuie doar sa afli modalitatile de transport pana acolo. Daca orasul in cauza are o infrastructura de transport foarte bine dezvoltata, vei gasi in mod sigur un autobuz sau un tren cu preturi convenabile, care sa te duca la destinatie.

Daca insa te afli intr-o tara in care accesul individual poate fi problematic, este mai bine sa apelezi la un turism local sau sa-ti programezi excursia inainte de plecare, la un operator din Romania. In Egipt, de exemplu, daca calatoresti singur, pentru a-ti facilita trecerea prin punctele de control si a beneficia de cele mai bune servicii, este recomandabil sa apelezi la un ghid.

Pasul 2. Rezervarea excursiei: la agentul local sau la cel roman. Aici lucrurile sunt impartite si fiecare varianta are avantajele si dezavantajele ei. Daca insa cunosti cateva lucruri esentiale despre operatorul la care vrei sa apelezi, atunci vei sti sa faci cea mai buna alegere.

In cazul in care alegi inca din tara excursiile optionale pe care ti le doresti, intreaba operatorul respectiv la cine apeleaza el in tara de destinatie pentru ca tu sa beneficiezi de acea excursie. De exemplu, daca iti faci vacanta in Grecia, pe o insula si agentia din Romania apeleaza la un operator de turism grec, care la randul lui apeleaza la o firma locala de transport pentru a te duce intr-o excursie de o zi in Atena, acest lant al relatiilor nu este neaparat unul foarte sigur. Trebuie, asadar, sa citesti cu atentie contractul, in cazul in care apar probleme. Daca insa operatorul roman are proprii colaboratori in Grecia, atunci, in caz de probleme, te vei adresa direct lui.

La hoteluri vei gasi intotdeauna oferte de excursii optionale, care sunt sau nu oferite prin intermediul operatorului roman care ti-a oferit sejurul la destinatie. Cu cat este hotelul mai bine cotat, cu atat serviciile locale ar trebui sa fie mai profesioniste. Exista si localnici care iti fac propuneri de excursii, insa in general acestea se realizeaza la mica intelegere si fara niciun fel de asigurMeteora turistiari.

Pasul 3. Ce contine o excursie optionala. In general, astfel de plimbari dureaza de la 2-4 ore la jumatate de zi sau o zi intreaga. Poti sa alegi in functie de pret, dupa ce ai facut o comparatie intre ofertele locale si ofertele care ti-au fost prezentate in tara, inainte de plecare. Pretul difera de obicei in functie de durata calatoriei si serviciile incluse. Printre acestea, de obicei se numara transportul local pana la destinatie si inapoi la hotel, intrarile la obiectivele turistice incluse in programul excursiei, ghidul local si cel putin una dintre mese. Daca vei merge cu autocarul, acesta trebuie sa dispuna de toaleta, aer conditionat si frigider cu sticle de apa plata.

Pasul 4. Program. Daca vrei sa te relaxezi in vacanta dar in acelasi timp sa si vezi cat mai multe locuri, poti opta pentru un sejur care sa aiba din doua in doua zile cate o excursie optionala. Este o combinatie buna pentru persoanele care nu sunt dispuse sa plece zilnic de la hotel pe distante mari dar care isi doresc totusi un program diversificat.

Nu esti niciodata obligat sa rezervi si sa platesti pentru excursia optionala inca din tara. Ai intotdeana posibilitatea sa optezi pentru asa ceva dupa ce te cazezi la hotel, informandu-l pe reprezentantul agentiei din Romania sau solicitand hotelului o lista de excursii pe care acesta ti-o pune la dispozitie oricand.

 

 

Lucruri de care vei avea nevoie

  • Lista de oferte pentru excursiile optionale
  • Imbracaminte&incaltaminte potrivita
  • Aparat foto
  • Asigurare medicala
  • Act de identitate

 

Sfaturi&Avertismente

• Este indicat sa ai intotdeauna asupra ta un act de identitate, chiar si atunci cand pleci numai cateva ore de la hotel. Daca ti-ai facut asigurare de vacanta , ia-o cu tine in excursia optionala si peste tot pe unde mergi.

• Oferte de excursii gasesti in general la receptia hotelului, pe un panou cu anunturi, insa poti intreba si reprezentantii locali ai agentiei alese, care se afla in hotel in prima parte a zilei, cel putin cateva ore pe zi si care prin contract trebuie sa fie la dispozitia turistilor. Acestia raspund la intrebari si se asigura ca orice lucru neplacut este eliminat.

Daca ai fost deja in cateva excursii optionale in timpul vacantelor tale, povesteste-ne cum ti-ai rezervat aceste excursii si cum a decurs programul. Ajuta-i si pe altii sa faca cele mai bune alegeri de vacanta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea