Vacante

#vacanta de craciun #craciun #piata de craciun #viena #sharm el-sheikh #laponia #schi

Cum sa alegi destinatia pentru vacanta de Craciun

Pachetele de vacanta pentru perioada Craciunului sunt unele dintre cele mai frumoase oferte, deoarece includ multe atractii care reusesc sa starneasca atentia atat a copiilor, cat si a adultilor. Craciunul este ocazia ideala sa-ti petreci timpul alaturi de cei dragi si sa va distrati impreuna. Daca urmeaza sa pleci intr-o astfel de vacanta, iata cateva aspecte de care este bine sa tii cont, pentru planificare:

1. Alege destinatia cea mai potrivita

Principalele destinatii de Craciun sunt Austria (Viena) si Levi/Rovaniemi (Laponia). Concertul de Craciun de la palat, roata din parcul Prater si targul de Craciun, pe de o parte si Satul lui Mos Craciun , pe de alta parte, sunt principalele distractii pentru adulti si copii. O alta destinatie potrivita o reprezinta Israelul. Turistii pot asista la slujba din Biserica Nasterii Domnului, din Bethleem, in seara de Craciun.

2. Viziteaza pietele de Craciun europene

Daca iti petreci vacanta in Europa , poti vizita una dintre pietele de Craciun deschise aici. In Praga, de exemplu, acestea se deschid incepand cu 26 noiembrie si functioneaza pana pe 1 ianuarie. In acest an gasesti oferte de vacanta pentru Craciun in mai multe orase importante ale Europei, unde se deschid targuri de Craciun : Viena, Praga, Frankfurt, Munchen, Nurenberg, Atena, Stockholm, Budapesta etc. Skansen este primul muzeu deschis in aer liber din Stockholm, dotata cu o gradina zoo. Turistii pot luaparte aici la sarbatorile traditionale, gustand din mancarurile locale si cumparand diverse suveniruri si produse de sezon, de la martipan la broderii.  In Atena, perioada Craciunului aduce intrari libere la muzee si o atmosfera de sarbatoare, prezenta pretutindeni in oras.

Manchester, piata de CraciunPreturile pentru 3 nopti de cazare in hoteluri de 3 sau 4 stele nu ating 100 euro de persoana. Transportul in acest caz nu este inclus in pret, dar poate fi asigurat, la cerere.

3. Combina Craciunul cu vacanta la schi

Pentru iubitorii de schi, statiunile austriece sunt destinatii potrivite pentru vacanta de Craciun . De exemplu, una dintre cele mai populare statiuni este Zell am See, din Alpii Austrieci. Statiunea este un adevarat paradis al sporturilor de iarna, fiind dotata cu diverse instalatii moderne. Locul este potrivit si pentru cei care doresc sa se relaxeze si sa se bucure de liniste, intr-un peisaj alb. O vacanta de 8 zile aici costa in jur de 450 euro de persoana.

4. Exotism de Craciun

Pentru o vacanta exotica de Craciun, poti alege statiunea egipteana Sharm El Sheikh. Aflat in sudul Peninsulei Sinai, peisajul combina muntii cu desertul si cu marea. Pentru snorkeling si scufundari, Sharm este destinatia ideala, situandu-se in topul celor mai bune statiuni pentru acest tip de sport. O vacanta de o saptamana in perioada Craciunului costa in jur de 550 euro de persoana.

Alte articole pe aceeasi tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea