Vacante

#madrid #spania #vacanta

Cum planifici o vacanta ieftina in Madrid

Cel mai mare oras al Spaniei, Madridul este o metropola cosmopolita, atractiva pentru turistii interesati de o destinatie cu numeroase obiective, cu o viata culturala si artistica bogata. Totodata, amatorii de divertisment gasesc in Madrid o viata de noapte bine dezvoltata. Daca ai un buget mic de vacanta, orasul iti ofera diverse posibilitati de a te bucura de un sejur aici, fara sa fii nevoit sa scoti multi bani din buzunar.

1 Viziteaza Madridul in extrasezon sau in timpul saptamanii
 

Extrasezonul sau perioada luni-vineri reprezinta o buna alternativa pentru o vacanta ieftina . Numarul turistilor este mai mic si tot asa sunt si preturile. Evita, de asemenea, perioadele in care au loc sarbatori nationale sau religioase, cand orasul devine foarte aglomerat.
 

2 Gaseste un bilet de avion din timp
 

Una dintre cele mai bune metode de a plati mai putin este sa cauti un bilet de avion din timp, pentru a beneficia de un pret mai mic.
 

3 Cauta ofertele promotionale ale hotelierilor si operatorilor de turism
 

Ofertele de cazare din Madrid sunt pentru toate buzunarele. Multi hotelieri au oferte promotionale, pe care le poti urmari pe site-urile de specialitate sau prin abonarea la newsletterul acestora. O oferta de tip city break in Madrid costa in jur de 300 euro de persoana. Pachetul asigura transportul cu avionul si 3 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 3 sau 4 stele.
 

4 Cauta oferta restaurantelor cu meniul zilei:  “menu del dia”
 

La pranz unele restaurante din Madrid dispun de o oferta speciala, cunoscuta sub numele de “menu del dia”. Oferta include felul intai, felul al doilea, desert, paine si o bautura (apa, vin sau bere), totul la aproximativ 9 euro. Astfel de meniuri sunt disponibile in anumite zile ale saptamanii, de luni pana vineri, la orele pranzului. In functie de zi, se poate sa gasesti un meniu care are ca tema principala un preparat traditional, cum este meniul paella.
 

5 Ia o gustare intr-un bar cu tapas
 

Celebrul aperitiv spaniol, tapas, care uneori poate juca rolul unei intregi mese, reprezinta o varianta buna pentru turistii care nu doresc sa plateasca multi bani pe mancare.
 

6 Fa o lista cu atractiile turistice unde beneficiezi de reduceri si gratuitati
 

Daca vizitezi Madridul si vrei sa mergi sa vezi cateva atractii turistice, este o idee buna sa-ti planifici cel putin cateva unde exista intrare libera sau unde se acorda reduceri. Un exemplu il reprezinta Muzeul Prado (Museo Nacional del Prado), unde reducerile sunt la jumatate de pret (4 euro versus 8 si unde se poate vizita gratuit colectia permanenta de luni pana duminica, in ultimele ore inainte de inchidere). Un alt muzeu cu astfel de bilete reduse si intrare libera este Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia. De altfel, Museo del Prado, Reina Sofia si Thyssen-Bornomisza au fost supranumite Paseo del Arte (Promenada Artei) si “Golden Triangle” (Triunghiul de Aur).
 

7 Fa o lista cu obiectivele turistice care se viziteaza gratuit
 

Multe locuri si monumente pot fi vizitate fara sa scoti niciun ban din buzunar. Un exemplu este Puerta del Sol (Poarta Soarelui), datand din secolul al XV-lea. Monumentul este simbolul Madridului, iar locatia in sine, intr-o piata mare, una dintre cele mai vizitate din metropola.

Pe langa piete si monumente, gradinile si parcurile pot fi vizitate si ele gratuit. Poti sa faci o plimbare prin Parque del Buen Retiro sau prin Jardin Botanico.
 

8 Foloseste pass-ul turistic al orasului: Madrid Card
 

Pass-ul turistic al orasului se numeste Madrid Card si iti ofera reduceri si gratuitati pentru diverse atractii turistice, locatii si activitati: muzee, autobuz turistic , magazine, restaurante etc. Gasesti mai multe detalii pe site-ul oficial.

 

Sursa foto : spaintravelguide.info
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea