Vacante

#petrecere Halloween #halloween #vacanta transilvania

Cum planifici o vacanta de Halloween in Transilvania

Sarbatoarea de Halloween poate constitui un prilej de a face o excursie in Transilvania, pe urmele lui Dracula. Poti descoperi obiective turistice faimoase precum Castelul Bran, dar si atractii mai putin populare, cum este casa din Sighisoara in care se spune ca s-a nascut Vlad Tepes.

Iata cum sa planifici o vacanta de Halloween in Transilvania:

1 Stabileste numarul de zile pentru vacanta de Halloween

La sfarsitul lunii octombrie cei interesati de sarbatorile americane pot pleca intr-o minivacanta de Halloween. Un tur pe urmele lui Dracula, in Transilvania, poate fi facut in 3 sau 7 zile, in functie de timpul avut la dispozitie.

2 Stabileste orasele de popas pentru Halloween

Principalele orase de popas pentru Halloween sunt cele din regiunea Transilvaniei: Bran, Brasov, Sighisoara, chiar si Cluj Napoca. Un oras care are legatura cu Vlad Tepes este Bucurestiul.

3 Stabileste obiectivele turistice de vizitat de Halloween

Principalul obiectiv turistic de vizitat este Castelul Bran. In zona, in fiecare an au loc evenimente culturale si petreceri de Halloween, cu muzica, costume si mancare specifica acestei sarbatori. Poti merge cu prietenii intr-o vizita la castel. Pentru ca timpul petrecut aici sa fie si mai placut, este recomandat sa angajezi un ghid.

Mergi apoi sa vezi centrul istoric al Brasovului, unul dintre cele mai frumoase si mai bine intretinute orase medievale din Romania. Din mai multe puncte langa zidurile cetatii vechi ai o panorama impresionanta asupra Brasovului si asupra Bisericii Negre. Nu rata strada Vlad Tepes, aflata in apropiere de Piata Sfatului.

Viziteaza Sighisoara, unde s-a nascut domnitorul de care este legata legenda lui Dracula. Camera de Tortura din Muzeul de Istorie, este una dintre principalele atractii ale orasului, in special de Halloween.

Alte destinatii potrivite pentru Halloween in Romania sunt locurile despre care se spune ca ar fi bantuite. Printre acestea sunt Castelul Banffy de secol XIV de langa Cluj, Cetatea Poenari din Arges, Dealurile Mortii de la Canalul Dunare, Manastirea Frasinei de langa Ramnicu Valcea.

4 Cauta oferte de vacanta pentru Halloween

Proprietarii de pensiuni si hoteluri au pachete special concepute pentru Halloween in Romania. Astfel, intr-o pensiune de 3 margarete din Slanic Prahova, turistii iau parte la cina vrajitoarelor cu meniu special de Halloween, la un concurs de cioplit dovleci si la un bal mascat.

In Sighisoara, se organizeaza cine festive cu petrecere in crama in noaptea de Halloween. Cine isi doreste o incursiune in istoria cetatii medievale poate plati 3 euro pentru un tur al orasului istoric impreuna cu toborasul cetatii.

In Bran, au loc recitaluri de muzica sustinute de artisti locali, precum si de artisti cunoscuti in Romania, petreceri cu DJ, focuri de tabara si de artificii, cu vin fiert si folk. Totodata, turistii pot merge la o piesa de teatru de Halloween. Familiile cu copii ii pot distra pe cei mici la petrecerile organizate special pentru acestia, cu clovni si face-painting.

Sursa foto: lbarza.free.fr
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea