Vacante

#vacanta de vara #vacanta ieftina #operatori de turism #turisti #preturi vacanta #vacanta

Cum planifici ieftin vacanta de vara

La vacanta de vara putini sunt dispusi sa renunte, indiferent cat de redus le este bugetul. Vacanta de vara reprezinta, pentru multe destinatii turistice, perioada aflata in varf de sezon. Acest lucru aduce cu sine preturi mai mari. Exista insa cateva aspecte de care poti sa tii cont, pentru a planifica aceasta vacanta astfel incat sa fie mai ieftina.

1 Rezerva in early booking sau in last minute

Pentru o vacanta in perioada iunie-octombrie, este indicat fie sa rezervi din timp (early booking), fie sa astepti ofertele de last minute. Ambele modalitati au avantaje si dezavantaje, care trebuie studiate in functie de situatie.

2  Viziteaza targurile de turism

Pentru a gasi cea mai buna oferta de vacanta, o posibilitate este sa vizitezi targurile de turism care au loc in primavara. Principalele oferte si destinatii prezentate sunt cele pentru perioada verii. De aceea, vei dispune de o gama larga de produse, din care sa alegi pe cea mai potrivita. Detalii despre aceste targuri gasesti aici.

3  Alege o oferta de vacanta din programele turistice

Daca iti doresti sa-ti petreci vacanta de vara in Romania, o posibilitate de a gasi oferte la preturi mici o reprezinta programele turistice care se desfasoara in aceasta perioada. Exemple de astfel de programe sunt "Zile gratuite de vacanta", "Inscrieri timpurii" sau "Vacanta in tara mea".

4  Ai prieteni de incredere in strainatate? Fa schimb de locuinta

Probabil ca ai auzit de la prieteni, cel putin o data, ca si-au petrecut vacanta stand la cineva care locuieste in alta tara. Daca ai o ruda sau un prieten care poate sa te gazduiasca, vei reduce din cheltuielile de cazare. La randul tau, ii poti oferi un sejur gratuit in Romania.

5  Fii un client fidel daca ai motive

Daca ai gasit o agentie de turism, un proprietar de hotel sau pensiune care ti-a oferit in anii trecuti servicii ireprosabile, contacteaza-l pentru o noua vacanta. Relatiile pe care ti le faci intr-o vacanta iti sunt utile si in urmatorii ani, deoarece astfel iti poti permite sa ceri o reducere individuala.

6  Fii un client pretentios daca trebuie

Reversul medaliei este reprezentat de situatia in care furnizorul de servicii turistice nu este dispus sa gaseasca modalitati pentru a te fideliza. In acest caz, cel mai indicat este sa cauti in alta parte. Competitia fiind foarte mare pe piata turismului, ai toate sansele sa gasesti pe altcineva dornic sa-ti ofere pretul cel mai mic, astfel incat sa te incadrezi intr-un buget limitat pentru vacanta de vara.

7 Gandeste-te bine ce pui in bagaj

Vacanta de vara necesita adesea o multime de obiecte si produse pe care le vei folosi, de la crema antisolara la umbrela. In loc sa cheltuiesti cate 5 euro pentru fiecare maruntis, in vacanta, este mai rentabil sa pleci pregatit. Comerciantii straini se bazeaza tocmai pe faptul ca turistii isi dau seama la fata locului ca nu au ochelari de soare, palarie, costum de baie, papuci de plaja sau alte astfel de obiecte. Este de inteles, asadar, de ce poti vedea pe strazile din Barcelona un vanzator de umbrele, care isi face aparitia exact cand incepe o ploaie torentiala si isi vinde produsele (mai mult sau mai putin calitative) la preturi piperate.

Bateriile pentru aparatul foto sunt si ele extrem de scumpe, daca le cumperi de la magazinele vizitate de obicei de catre turisti. Afla mai multe detalii din articolele Cum sa faci bagajul pentru vreme calda si Ce pui in bagaj cand pleci in vacanta la plaja.

8  Profita de toate documentele si cardurile care includ reduceri

Daca ai carnet de student, daca mergi cu cei mici in vacanta, daca ai iesit la pensie, daca ti-ai cumparat un pass turistic , atunci este normal sa beneficiezi de anumite reduceri. De exemplu, pass-urile turistice ale diverselor orase acorda reduceri si gratuitati in magazine, hoteluri, mijloace de transport in comun si la intrarea in obiectivele turistice.

Odata ce ti-ai stabilit un program de vacanta si stii locurile pe care ai vrea sa le vizitezi, te poti interesa care sunt ofertele pentru diversele categorii de turisti. Vara, acestea sunt cu atat mai utile cu cat in varf de sezon preturile tind sa creasca.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea