Vacante

#planificare calatorie #calatorie

Cum iti poti planifica usor o calatorie de care sa te bucuri cu adevarat

Daca e sa fim sinceri, cei mai multi dintre noi visam zile sau saptamani in sir vacanta dorita si, aproape intotdeauna, visam destinatia acesteia, nu si parcursul ei.

Daca esti amator de calatorii in tara, dar mai ales in strainatate si inca nu ai stabilit cu certitudine fiecare etapa a unui astfel de mod de a-ti petrece vacanta, te invitam sa parcurgi, mai jos, cateva idei utile in planificarea si organizarea unei calatorii reusite:

Planifica-ti calatoria din timp. Ideal este sa iti faci rezervarile cu cateva luni mai devreme. in general, rezervarea online a unui hotel nu costa nimic si ea poate fi modificata ulterior gratuit, pana cu cateva zile inainte de check-in. Nu aceeasi este situatia biletelor de avion, deoarece aici orice modificare ulterioara costa.

Daca scopul calatoriei este unul de afaceri, nu uitati sa va planificati cel putin 4-5 ore pentru a vizita orasul sau locul in care va aflati.

Stabileste-ti un buget clar pentru fiecare destinatie (daca vor exista mai multe), care sa includa totul, adica de la transport, cazare si mancare, pana la taxe locale, intrari la muzee, cumparaturi si celelalte.

Alege-ti cu atentie partenerii de drum, pentru ca alaturi de ei vei petrece cateva zile in care iti doresti sa te simti excelent. Daca nu prea aveti pasiuni si gusturi comune, acelasi stil de a calatori sau exista, de la inceput, conflicte mocnite – mai chibzuieste nitel.

Intereseaza-te din timp in legatura cu toate actele necesare, vize, stampile, vaccinuri, eventuale pericole de ordin politic sau militar, epidemii si, mai ales, afla si noteaza-ti neaparat coordonatele Ambasadei Romaniei din tara de destinatie.

Daca alegi sa pleci intr-un city break, recomandarea este sa cumperi online biletele pentru obiectivele turistice foarte populare. Pe langa faptul ca sunt mai ieftine, vei scapa si de coada de la intrare.

Si daca in planificarea unei calatorii e nevoie de atentie la absolut toate detaliile, asta inseamna sa iei in considerare si eventuale situatii mai putin placute care pot aparea: probleme de sanatate, anularea sau intarzierea zborului, pierderea bagajelor etc. Cand calatoresti in strainatate, o asigurare de calatorie este extrem de necesara, pentru ca te protejeaza in cazul unor evenimente neprevazute, cu atat mai mult cu cat, de regula, acestea nu se limiteaza la eventuale probleme de sanatate si tratamente medicale.

Nu-ti "decora" viitoarea calatorie cu toate gadget-urile de care dispui, pentru ca iti vor rapi mult timp si nu toate amintirile pe care ti le creezi pot fi surprinse cu ajutorul camerei. Totodata, in cazul unei calatorii de lucru, asigura-te ca tableta sau laptopul sunt in cea mai buna forma de functionare, deoarece nu poti fi sigur ca, la necesitate, vei putea sa dispui de un service laptop si care, cel mai probabil, iti va subtia putin bugetul planificat.

Ar putea urma o serie de multe alte detalii de care sa tii cont, insa cel mai important lucru in reusita unei calatorii e sa planifici totul la rece, din timp si, preferabil, cu creionul in mana.

Drum bun!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea