Vacante

#vacanta #concediu #programe vacanta #inscrieri timpurii #anat #antrec #vacante la tara #o saptamana la mare #luna de miere #vacante pensionari #vacante tineri #tez express #last minute #early booking #targ turism #oferte speciale #reduceri #discount vacanta

Cum gasesti vacanta potrivita la un pret mic

Stabilirea unui buget limitat pentru vacanta are o importanta deosebita, in special in acest an de criza financiara. Insa indiferent ca esti sau nu afectat de aceasta situatie, gasirea vacantei potrivite la un pret redus constituie una dintre cele mai firesti aspiratii. Prin programele si ofertele speciale care exista acum, ai toate sansele sa gasesti ceva pe placul tau, fara a-ti afecta echilibrul bugetar. Urmeaza pasii de mai jos si vei sti care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont, atunci cand iti rezervi o vacanta pe bani putini.

Pasul 1. Ofertele early booking . Ofertele early booking sunt prezente in cataloagele agentiilor in anumite perioade din an, permitand turistilor sa rezerve si sa plateasca din timp vacanta dorita. Discount-urile oferite merg pana la 25-30% din pretul pachetului, insa acestea se acorda de obicei pentru rezervarile si platile facute cu multe luni inainte de data plecarii. Cu cat te apropii de aceasta data, cu atat reducerea oferita se micsoreaza, pana ajunge la 5%. Detalii despre astfel de oferte pentru 2009 gasesti aici.

Pasul 2. Programe speciale. Exista programe speciale, lansate de diverse organizatii, cu preturi foarte avantajoase pentru sejururile de o saptamana, la munte si la mare, in tara sau in strainatate. Este cazul ANAT-ului (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania), care a lansat la inceputul acestui an programul Inscrieri Timpurii. Detalii gasesti aici.

Programe anuale cu sejururi la preturi mici gasesti la ANTREC (Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural). Un exemplu il constituie programele “ Vacante la tara ” sau “ O saptamana la mare ”, despre care gasesti detalii aici.

Pasul 3. Last minute. Opusul ofertelor early booking sunt last minut-urile, pachete de vacanta vandute in ultimul moment, cu foarte putin timp inainte de plecare. Dezavantajul consta in faptul ca oferta nu mai este atat de variata, fiind necesar sa te multumesti cu ceea ce a mai ramas disponibil. Cel mai mare avantaj il constituie faptul ca pretul este unul mai mic decat pachetul vandut in mod obisnuit. Pe site-urile agentiilor si tour operatorilor vei gasi mereu astfel de oferte. 

piscina resortUn tip aparte de last minute il reprezinta programul Tez Express . Este vorba despre un proiect prin care camerele ramase neocupate la hoteluri din anumite tari (gen Egipt sau Turcia) sunt vandute cu putin timp inainte de plecare, direct online, la preturi care sunt si cu cateva sute de euro mai mici decat pretul normal. Intreaba la agentii daca au o astfel de oferta si ramai conectat la internet, pentru a gasi ceea ce-ti doresti. Dezavantajul il reprezinta faptul ca vei afla hotelul la care stai la destinatie, pe aeroport, unde te vei intalni cu reprezentantul local al agentiei. Avantajul consta in faptul ca oferta Tez Express functioneaza numai in cadrul aceluiasi tip de hoteluri (exemplu Tez Express 5 stele all inclusive), prin urmare hotelul care va fi ales pentru tine va face parte dintr-unul dintre hotelurile de 5 stele cu care colaboreaza agentia la care ai platit sejurul.

Pasul 4. Ofertele speciale. Cu ocazia diverselor evenimente sau in anumite perioade din an (targuri de turism, sarbatori de iarna , Paste etc), operatorii de turism lanseaza oferte speciale, la preturi mici sau oferte speciale care includ diverse servicii si facilitati care nu sunt de obicei incluse in mod gratuit intr-un pachet (exemplu: tururi de oras cu ghid, upgrade la camera cu vedere la mare, masaj pentru doua persoane, late check-out etc).

Pasul 5. Targurile de turism. Daca vizitezi un targ de turism, indiferent ca este in capitala sau in alt oras din Romania, vei gasi intotdeauna operatori care propun pachete cu discount-uri valabile numai in perioada targului. Detalii gasesti aici si aici.

Pasul 6. Reducerile pentru categorii. Un alt tip de reduceri este facut de catre operatori pentru anumite categorii de turisti.

a) Cuplurile care isi cauta o vacanta pentru luna de miere dispun de anumite facilitati. Detalii despre aceste oferte gasesti aici, aici si aici.

b) Persoanele varstnice si pensionarii beneficiaza de oferte speciale, vizibile in cataloagele operatorilor de turism. Pentru aceasta categorie de turisti se acorda reduceri la oricare dintre pachetele aflate in catalog.

c) Tinerii au si ei parte de anumite discount-uri, mai ales pentru grupuri. Agentii de turism iti pot da toate detaliile in legatura cu avantajele unei astfel de oferte.

d) Pentru copii in general se plateste un pret mai mic la pachetul de vacanta, la o oferta normala. Exista insa si pentru ei pachete speciale, cu reduceri care pot merge pana la 100% pentru primul copil. In plus, pentru acestia operatorii indica parintilor resorturile care dispun de servicii si facilitati gratuite si contra cost, special concepute pentru copii: kids club, babysitting, piscine pentru copii, parculet si spatii de joaca, animatori, restaurante cu meniuri pentru copii etc.

 

 Lucruri de care vei avea nevoie

  • Conexiune la internet
  • Contacte agentii

 

Sfaturi&Avertismente

• Diversele reduceri si promotii nu sunt cumulabile. Prin urmare, daca, de exemplu, beneficiezi de un discount pentru luna de miere, nu vei putea primi un al doilea discount, pentru early booking.

• Pretul anuntat de operatori este de obicei de forma “de la SUMA euro”, ceea ce inseamna ca cel mai ieftin pachet are acest pret si acesta este de obicei in extrasezon sau la inceputul sezonului. Pentru a-ti calcula un buget clar pentru vacanta, intreaba operatorul de turism care sunt celelalte cheltuieli: viza, asigurare, bacsisuri, excursii optionale etc.

Ai gasit o vacanta potrivita la un pret avantajos? Povesteste-ne experienta ta si impartaseste si altora metode de a plati mai putin pentru concediu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea