Vacante

# pass turistic #transport ieftin #transport in vacanta

Cum gasesti transport ieftin pentru calatoriile tale

Una dintre cele mai mari problemele in ceea ce priveste calatoriile este transportul. De obicei, transportul costa mult, uneori chiar mai mult decat cazarea, iar taxele care se adauga pretului biletului fac ca suma finala sa fie si mai mare. De aceea, este foarte important sa stii unde poti gasi un transport ieftin si bun.

1 Alege alt aeroport

Cand biletul de avion costa foarte mult, cauta pe internet conexiuni ale orasului de destinatie cu alte orase din jur, care au si ele aeroport. Poate fi vorba despre un oras din aceeasi tara sau din tara vecina.

Exista posibilitatea ca un bilet de avion spre Trieste sa fie mai ieftin decat un bilet de avion pentru Roma. Din aeroportul in care sosesti pot fi trenuri si autobuze regulate spre destinatia ta finala. Un astfel de drum este mai lung, dar poti salva de la cativa zeci la cateva sute de euro .

2 Verifica preturile autobuzelor

Exista autobuze cu care poti merge in multe destinatii europene. Unele dintre aceste destinatii beneficiaza de curse regulate, zilnice, cum este cazul Bulgariei. Daca nu te deranjeaza sa mergi intre 5 ore si 2 zile cu autocarul, ia in consideratie o astfel de varianta. Este mai ieftina decat avionul si, cel putin, vei vedea cate ceva din locurile prin care treci.

3 Mergi in grup

Una dintre cele mai bune variante de a beneficia de un transport ieftin este sa calatoresti cu grupul. Poti merge cu masina unor prieteni sau puteti inchiria un microbuz cu soferi. Pretul se imparte la numarul de calatori, vei putea sa te bucuri de peisaj fara sa stai la volan si faci opriri oriunde iti doresti.

4 Foloseste un pass turistic

Daca te vei deplasa mult dintr-o parte in alta, in destinatia in care calatoresti, intereseaza-te ce avantaje are pass-ul turistic din acel loc. Un astfel de card acorda reduceri si gratuitati nu doar la muzee sau in restaurante, dar si pentru transportul in comun. In acest fel, vei reduce din cheltuieli, mai ales ca nu peste tot platesti putin pentru biletul cu o singura calatorie.

5 Fa un abonament temporar

Intereseaza-te care sunt abonamentele de scurta durata in destinatia in care calatoresti. Poti plati mai putin decat cand cumperi bilet de fiecare data. In plus, nu vei mai avea nevoie sa gasesti o casa de bilete daca ai un abonament pentru o saptamana sau mai mult. In unele locuri, este posibil sa ti se ceara o fotografie de tip pasaport.

Sursa foto : nwtacademy.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea