Vacante

#turism #sfaturi vacanta #vacanta cu prietenii #bagaj vacanta

Cum faci bagajul pentru o vacanta cu prietenii

O vacanta cu prietenii poate fi una dintre cele mai frumoase experiente. Vizitati impreuna atractiile turistice la care ati visat, va distrati si, nu in ultimul rand, beneficiati de preturi mai bune, pentru grupuri. Cand iti faci bagajul pentru o vacanta in grup, cu prietenii, este bine sa tii cont de cateva lucruri.

Programul de vacanta

Daca prietenii tai planuiesc sa te duca in vizita la rudele lor din strainatate, gandeste-te de acasa la un cadou potrivit. Decat sa te stresezi pe drum ca nu stii ce sa cumperi, pune in bagaj o sticla de vin sau o piesa de artizanat romanesc. In acest fel, vei fii pregatit si vei face o impresie buna atat prietenilor tai, cat si gazdei pe care urmeaza sa o cunosti.

Bilete de calatorie

Cand esti singur sau insotit doar de partenerul de viata, este mai simplu sa te decizi daca stai sau nu la coada la marile obiective turistice. Intr-un grup de prieteni, insa, multi pot fi nerabdatori sau parerile sunt impartite. Vorbeste cu amicii tai si faceti o rezervare online pentru a nu mai sta la coada. Daca este nevoie, scoate la imprimanta si pune rezervarea sau biletele in bagaj.

Medicamente

Este foarte placut cand un prieten scoate din buzunar un antiinflamator de care ai nevoie in concediu, cand iti este rau. Gandeste-te atat la tine, cat si la prietenii tai si pune in bagaj medicamente uzuale si plasturi. Nu se stie niciodata cine va avea nevoie de asa ceva, in grupul vostru.

Stick si incarcatoare universale

Daca iti place sa ai mereu in bagaj tot felul de gadgeturi, se poate sa salvezi un prieten cu un simplu stick. Nu de putine ori cineva din grup foloseste toata memoria aparatului foto sau de filmat si nu are un laptop si un stick pe care sa goleasca respectivul card de memorie. Un incarcator universal sau cateva baterii de rezerva va pot fi tuturor de folos.

Materiale informative

Putini sunt cei care se gandesc sa puna in bagajul de calatorie o harta, un ghid turistic sau datele de contact ale institutiilor publice. In cazul in care se intampla ceva, este bine sa ai telefonul ambasadei Romaniei sau consulatului din acea destinatie. Un ghid turistic de buzunar sau o harta iti ofera informatii pretioase cand pleci pe cont propriu.

Foto: travelcuts.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea