Vacante

#turism #destinatii vacanta #sfaturi vacanta #bagaj de calatorie # bagaj calatorie toamna # calatorie toamna

Cum faci bagajul de calatorie pentru toamna

O calatorie in toamna are numeroase avantaje, de la destinatiile mai putin aglomerate la preturile mai bune la cazare si servicii. Cu toate acestea, toamna este si un anotimp instabil in ceea ce priveste vremea. In functie de destinatia aleasa, este important sa ai in bagaj toate accesoriile necesare astfel incat sa profiti la maxim de vacanta fara sa ai de suferit din cauza schimbarilor de temperatura.

Iata cum sa faci bagajul de calatorie pentru o vacanta in toamna:

1. Intereseaza-te de clima locala

Inainte de plecare, afla cate ceva despre clima locala in perioada in care urmeaza sa calatoresti. De exemplu, in Florenta, in toamna sunt inca multe zile insorite, dar, in acelasi timp, toamna este o perioada ploioasa aici. Cum acest oras este cunoscut ca un muzeu in aer liber, multi turisti isi doresc sa-l strabata pe jos pentru a se bucura de frumusetea arhitecturii sale. Toamna, in Florenta sunt adesea zile innorate si umede, cu ploi scurte si abundente, asemanatoare furtunilor de vara.

Luna septembrie este inca destul de calda in Florenta (media maxima 27 grade Celsius), in octombrie temperaturile sunt moderate (20 grade), iar in noiembrie exista diferente mari intre zi si noapte (14 grade).

2. Afla prognoza meteo pentru perioada in care calatoresti

Toamna vremea poate fi instabila si trebuie sa ai in bagaj atat haine subtiri, cat si groase. Pentru a sti proportia acestora, cel mai bine este sa verifici prognoza meteo inainte de plecare. In Spania, Grecia, Turcia, Egipt se poate face baie in mare si plaja pana spre sfarsitul lunii octombrie, in timp ce in destinatii de city break cum este Bruxelles-ul, clima este mai rece.

Alcatuieste tinute zilnice in straturi si foloseste esarfe si incaltaminte in ton cu sezonul.

3. Ai in vedere evenimentele si activitatile de vacanta din toamna

Fa bagajul pentru o calatorie toamna in functie de programul tau la destinatie. Una dintre destinatiile predilecte este Oktoberfest din Munchen. In 2012, festivalul se desfasoara intre 22 septembrie si 7 octombrie.

Toamna in Munchen, la fel ca primavara, este o perioada in an cu vreme stabila si uscata. In septembrie, media maxima de temperatura se situeaza la 19 grade Celsius, iar in octombrie ajunge la 13 grade. In septembrie si octombrie Munchenul este apreciat pentru temperaturile placute si decorul natural al frunzelor de toamna. Din noiembrie vremea se raceste, este ceata si apar ploile.

Foto: foxnews.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea