Vacante

#vacanta #agentii de turism #achitare vacanta # agentii fantoma #inselaciuni

Cum eviti sa fii inselat de agentiile de turism

Agentiile de turism ar trebui sa fie cei mai buni prieteni ai tai atunci cand decizi sa-ti planifici un sejur in afara tarii, insa, cand la mijloc sunt bani frumosi, apare si posibilitatea unei inselaciuni din partea touroperatorilor. La inceputul sezonului estival, apar multe agentii de turism "fantoma", care promit sa te trimita in vacante de vis, la preturi avantajoase. Nu te lasa pacalit de preturile foarte mici, deoarece la mijloc ar putea fi vorba despre o inselaciune. Pentru a evita "tepele" agentiilor de turism, sunt cateva aspecte importante de care trebuie sa tii cont.


Verifica agentia de turism pe siteul Ministerului Turismului

Inainte de a trece pragul unei agentii de turism pentru a achita vacanta, este recomandat sa verifici situatia agentiei pe siteul Ministerului Turismului. De acolo, poti afla daca agentia pe care ai ales-o are sau nu licenta. Desi Ministerul sanctioneaza anual zeci de agentii de turism care functioneaza fara licenta, unele dintre ele reapar pe piata.


Compara ofertele mai multor agentii

Cele mai multe agentii de turism care functioneaza ilegal sau sunt in insolventa isi ademenesc clientii cu preturi mici pentru vacante. Intr-adevar, preturile pachetelor turistice pot fi tentante, insa acestea pot ascunde si nereguli. Nu putine au fost cazurile de clienti pagubiti, care si-au platit in avans vacanta si au ramas si fara bani si fara sejur, deoarece agentiile se inchideau fara un anunt prealabil.

Cel mai indicat ar fi sa compari ofertele mai multor agentii de turism. In general, intre preturile pentru vacante asemanatoare nu ar trebui sa existe o diferenta mai mare de 20%.


Alege o agentie de turism cu vechime

Un alt criteriu de care este bine sa tii cont atunci cand alegi agentia de turism de la care iti cumperi vacanta este vechimea acesteia. Un touroperator care exista pe piata de ani de zile iti ofera mult mai multa incredere, decat un touroperator fara un nume pe piata si fara vechime.


Informeaza-te cu privire la seriozitatea agentiei de turism

Internetul este o metoda excelenta de informare cu privire la seriozitatea agentiilor de turism. Cauta detalii despre agentia care te intereseaza si citeste experientele alor clienti care au apelat la acel touroperator. Daca descoperi multe persoane "tepuite", inseamna ca ceva este in neregula. Oricine poate scrie comentarii pe Internet, inclusiv pareri negative acolo unde nu este cazul. Prin urmare, documenteaza-te bine despre agentia de turism, pentru a evita sa fii inselat.

Sursa foto: turkeytraveltour.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea