Vacante

#egipt #europa #pacificul de sud #vacanta in octombrie

Cum alegi destinatia de vacanta in octombrie

Octombrie reprezinta sfarsitul sezonului estival pentru majoritatea sejururilor de pe litoral. Daca vrei sa faci baie in mare, in octombrie poti merge inca intr-o tara mediteraneana, unde sa te bucuri de soare si de apa calda a marii. Daca te atrag mai mult orasele, luna octobrie este foarte potrivita pentru calatorii. Urmeaza pasii de mai jos si alege cea mai buna destinatie pentru tine.

oras pe apaPasul 1. Viziteaza Europa la mijlocul toamnei. In octombrie, poti alege ca destinatie Spania. Vremea este calda si placuta aici, in aceasta perioada. Daca mergi in Sevilla, Cordoba sau Granada, vei avea parte de zile insorite, insa noptile sunt racoroase. Zona sudica a Italiei are o clima blanda in octombrie, cu cer senin. Nu trebuie insa sa te limitezi la sudul tarii. Poti vizita Roma, Sicilia, Herculaneum, Pompei, Venetia.

La mijlocul toamnei poti lua parte la unele dintre cele mai cunoscute evenimente care se desfasoara in Europa. Intre 20 septembrie si 5 octombrie are loc celebrul Oktoberfest in Munchen. Cel mai mare festival al berii din lume atrage un numar de peste 7 milioane de turisti.

Grecia si Turcia sunt destinatii extrem de atragatoare pentru o vacanta in toamna . Peisajele naturale sunt absolut impresionante, numarul turistilor scade, iar ofertele de sejur sau circuit pot fi irezistibile, indiferent ca mergi pe cont propriu sau printr-un operator de turism . Un circuit de o saptamana in Grecia poate costa 300 euro de persoana, cu un confort de 3 si 4 stele.

Egipt atractie turisticaPasul 2. Fa un circuit al Egiptului in toamna. Luna octombrie este considerata una dintre cele mai bune perioade pentru vizitarea Egiptului, gratie climei calde, lipsite insa de zilele caniculare ale verii. Media maxima de temperatura este de aproximativ 30 grade C in zone turistice precum Hurghada, Sharm El-Sheik sau Cairo.

Majoritatea agentiilor de turism reiau circuitele in Egipt in aceasta perioada, deoarece zilele nu mai sunt atat de fierbinti precum in perioada verii, cand este extrem de dificil de circulat ziua.

Tot in octombrie gasesti oferte de sejururi la preturi bune, pe litoralul egiptean. O vacanta de o saptamana in Hurghada poate costa 500 euro de persoana, iar pachetul asigura zborul charter, transferul de la aeroport, cazarea all inclusive intr-un hotel de 4 stele si asistenta turistica.

Fiji, insula3. Mergi in luna de miere in pacificul de sud (optional). Pentru luna de miere, poti alege insulele din Pacificul de Sud. Clima este tropicala, pe toata durata anului. Perioada turistica acopera sezonul secetos, din mai pana in octombrie. Din noiembrie incepe sezonul ploios, astfel incat luna octombrie reprezinta un capat de sezon si poti beneficia de diverse reduceri si oferte speciale, avand totodata vreme frumoasa.

Principalele destinatii de vacanta de aici sunt Tahiti si French Polynesia. In luna octombrie, o camera la un hotel de 5 stele din Tahiti costa in jur de 85 euro pe noapte.

Plaja Mamaia umbrele4. Profita de programele de pe litoralul romanesc. Daca iti place sa-ti petreci vacantele pe litoralul romanesc, poti sa te inscrii la programele acestei perioade, ca de exemplu, Litoralul pentru toti . Programul functioneaza intre 1 septembrie si 18 octombrie. Detalii gasesti aici.

Sfaturi&Avertismente

• Luna octombrie este considerata capat de sezon pentru ofertele de vara, astfel incat este bine sa cauti oferte speciale si chiar de last minute, pentru a beneficia de tarife mici.

Ai plecat vreodata in vacanta in luna octombrie? Impartaseste-ne impresia ta si ajuta-i si pe altii cu sugestii utile, pentru o vacanta in aceasta perioada a anului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea