Vacante

Cum alegem agentia de turism pentru vacanta noastra

Alegerea agentiei de turism reprezinta cel putin unul dintre factorii de baza pentru reusita vacantei noastre. Cand suntem multumiti de concediul petrecut cu un an in urma, avem tendinta naturala de a apela din nou la serviciile aceluiasi furnizor.

 

In Romania, agentiile de turism au aparut intr-un numar foarte mare, din cauza preturilor accesibile de infiintare a unei astfel de firme. Prin urmare, alegerea devine foarte dificila.

Exista totusi cateva instrumente care ne ajuta sa ne facem o idee mai clara despre o companie care activeaza in domeniul turistic.

 

Informatiile primite de la agentie trebuie sa fie cat mai detaliate

 

Serviciile turistice achizitionate trebuie insotite de informatii primite de la agentia de turism . Clientul are dreptul sa fie informat asupra pachetului cumparat, sa cunoasca pretul si conditiile aplicabile contractului. Totodata, aceste conditii trebuie sa contina indicatii corecte si clare, care sa nu permita interpretari echivoce ale acestora.

 

Informatiile pe care agentia de turism are obligatia sa le furnizeze in scris clientului sunt numeroase, pornind de la lucruri evidente, precum localitatea de destinatie, pana la amanunte, cum ar fi categoria de clasificare a unitatilor de alimentatie

.

Pe langa informatiile cu privire la contractul in sine, o agentie ar trebui sa-ti puna la dispozitie si informatii suplimentare, de genul schimbului valutar in tara de destinatie, program si pret pentru transportul in comun, reglementari pentru vize, etc

.

Turist pe plajaSuccesul la public

O agentie de incredere este adesea cea la care toate ofertele pentru un sezon se vand rapid. Daca ai de ales intre o agentie la care mai sunt inca numeroase locuri pentru o destinatie si o alta agentie, unde locurile se ocupa mereu din timp, cel mai probabil alegerea corecta o reprezinta a doua varianta.

 

De obicei este preferabil sa alegi tour operatorii si agentiile mari. Acest lucru nu inseamna ca o mica agentie dintr-un oras din tara, afacere de familie de exemplu, nu poate fi de incredere.

 

De ce este important sa ai mai multe surse

 

Un pas important il constituie verificarea informatiilor furnizate. De exemplu, dupa ce ti se dau toate informatiile legate de hotel, poti sa contactezi direct personalul hotelului pentru o confirmare.

 

Exista situatii in care pachetul vandut in tara, de catre agentie, sa aiba o anumita descriere pentru oferta all inclusive. La fata locului constati insa ca politica hotelului este alta, iar in loc de gustari si prajituri, la ora 10.00 si 17.00 primesti doar niste snacksuri , pe care nu vrei sa le dai copiilor tai.

Un alt exemplu il constituie camera de hotel.

 

Pentru sejururile in perioada sarbatorilor de iarna, este important ca hotelul sa aiba un sistem de incalzire pus la punct. Daca esti cazat intr-o camera de vara, singura posibilitate sa te incalzesti cat de cat este sa pornesti aerul conditionat, insa solutia este una nefericita.

 

Piata de Craciun vedere aerianaUnele persoane cauta agentia numai dupa ce gasesc hotelul la care vor sa stea. Chiar si astfel, agentia trebuie sa-ti explice diferenta dintre numarul de stele. Vei intelege astfel de ce doua hoteluri de 4 stele din Egipt au o diferenta de 300 euro pentru acelasi sejur.

 

O alta posibilitate este sa consulti forumurile, deoarece aici ai sanse mari sa dai peste persoane care au stat deja in hotelul care te intereseaza pe tine. Desigur, sursa este una neoficiala si prin urmare nu ofera nici o siguranta. Insa nu poate fi contestat ca aceasta metoda iti furnizeaza informatii legate de autostrada, taxe, mancare, bautura, distractie, imbracaminte, clima, etc.

 

Tot pe forumuri si in review-uri de pe site-urile specializate gasesti informatii despre agentii de turism .

 

Mai poti verifica intr-un fel seriozitatea agentiei si totodata te asiguri ca totul a fost inregistrat corect. Este indicat sa suni pentru o confirmare direct la hotel, cu o saptamana sau cateva zile mai devreme. Se intampla ca agentul sa nu fi inregistrat ocuparea camerei si sa ai surprize foarte urate la fata locului. Tine minte: legea prevede ca intr-un astfel de caz sa primesti o alta varianta mai buna sau cel putin egala din punct de vedere calitativ.

 

A doua parte a acestui articol o gasesti in Cum alegem agentia de turism pentru vacanta noastra II.

 

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea