Vacante

#vacanta copii #vacanta #plaja #vacanta plaja #copii plaja #ingrijire copii

Cum ai grija de copii pe plaja, in vacanta

Vacantele la plaja , cu copiii, sunt preferatele turistilor care isi petrec concediul cu familia. Vacanta la mare, cu cei mici, este relaxanta si distractiva, insa plaja nu ofera doar beneficii, dar prezinta, totodata, niste riscuri. Afla cum sa ai grija de copii la plaja, in vacanta.


1 Plajele Blue Flag


Opteaza pentru o plaja certificata cu Blue Flag . Aceasta certificare este obtinuta in fiecare an si numai la indeplinirea anumitor criterii. O plaja Blue Flag este considerata ca se ridica la cele mai inalte standarde de calitate. Pentru siguranta si confortul copiilor tai, este preferabil sa alegi o plaja curata, civilizata, cu instalatii moderne si salvamari.

Apoi, o plaja Blue Flag este si o plaja mai dezvoltata. Vei gasi aici zone de joaca pentru copii, magazine, terase, toalete si toate celelalte servicii care sporesc nivelul de confort.


2 Steagul rosu-albastru


Steagul cu rosu si albastru iti arata zona patrulata de un serviciu de salvamari. Este important ca plaja pe care o alegi sa aiba salvamari, mai ales cand mergi cu copiii. Verifica semnele care anunta potentiale pericole si conditiile de plaja si inot pentru fiecare zi. Aceste semne sunt dispuse in zonele de acces pe plaja.


3 Plaje cu intrarea lina in mare


Cand alegi destinatia pentru vacanta la mare cu familia, orienteaza-te dupa acele statiuni de pe litoral in care plajele au intrare lina in mare. Mergi in Side, in Turcia, in Rimini, in Italia, pe insula Rhodos din Grecia, in Kranevo, in Bulgaria etc. Un agent de turism iti poate face cele mai bune recomandari pentru plajele potrivite familiilor cu copii. Multi agenti de turism au vizitat chiar ei aceste locuri si iti pot da detalii exacte despre facilitatile pentru familii.

Este important sa-i poti tine sub observatie pe copii, iar acestia sa poata intra in apa fara sa existe pericolul de adancime sau curenti puternici. In statiunile cu litoral stancos exista un risc mare de accidentare din cauza rocilor si intrarii abrupte in mare.


4 Resorturi hoteliere


Plajele private ale resorturilor hoteliere sunt zone mai sigure, in care nu trebuie sa-ti faci griji pentru bagaj. Cand mergi cu copiii la plaja, ai o multime de lucruri de carat, iar o zona protejata este foarte importanta. In unele resorturi hoteliere nu va mai fi necesar sa platesti pentru sezlonguri, umbrelute si prosoape de plaja.

Sursa foto: longislandbeaches.us
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea