Vacante

#vara 2010 #oferte de vacanta #vacanta de vara 2010 #tabere #costa brava #tenerife #kos #croatia #tichete de vacanta #germania #santorini #antalya #holiday market

Cu ce noutati vin operatorii pentru vacanta de vara 2010

Primavara aceasta, operatorii de turism vin cu propuneri atractive pentru vacanta de vara 2010 . Printre destinatiile promovate se numara insulele grecesti (Kos, Santorini), destinatiile de pe litoralul Spaniei si Croatia. Santorini este o destinatie accesibila anul acesta, cu oferte sub 200 euro. Cei care nu si-au folosit inca tichetele de vacanta, au la dispozitie o oferta speciala. Iar romanii care si-au dorit sa vada Costa Brava si Tenerife, pot profita acum de reducerile in curs. Parintii care isi doresc ceva special pentru copiii lor, pot opta pentru o tabara de limbi straine sau de sport.

 

Oferte turistice pentru copii
 

Daca te afli in cautare de idei de vacanta pentru copilul tau, la targ vei gasi si oferte de programe turistice de vara pentru acestia. De exemplu, daca vrei sa-ti trimiti copilul intr-o tabara in care sa invete limbi straine precum engleza, franceza, germana, spaniola si sa practice sporturi precum tenis, fotbal, baschet, rugby, echitatie sau sporturi de apa, vei gasi astfel de oferte la Mara Study Turism. Programele turistice se desfasoara in tari precum Anglia, Scotia, SUA, Bulgaria, Grecia, Turcia, Italia, Elvetia sau Spania si se adreseaza copiilor cu varste intre 6 si 18 ani, in functie de tipul de activitate cautata.

Ofertele sunt pentru doua saptamani de vacanta si au preturile intre 400 si 2000 de euro, cu cazarea, mancarea si activitatile din program incluse in pret. Pe perioada targului, agentia ofera o reducere de 30 de euro pentru fiecare pachet achizitionat.

Aceste oferte nu presupun insa faptul ca nu vei putea fi alaturi de copilul tau. Daca te gandesti sa iti petreci vacanta aproape de locul unde se afla copilul tau, poti opta si pentru astfel de vacante. De exemplu in Antalya, la Fethiye, parintii care vor sa isi insoteasca copiii in tabara, sa fie cat mai aproape de acestia, pot sa se cazeze la un hotel in apropierea taberei, astfel incat dupa propriul concediu, la finalul programului sa il poata lua acasa.

Preturile sunt cuprinse intre 350 si 1195 de euro pe saptamana, de persoana. In aceasta perioada cazarea se va face in rezidenta.  In cadrul programului mai sunt cuprinse croaziere, excursii, dar si practicarea unor sporturi precum echitatia si exersarea limbii engleze.

Sursa foto: acasa.roDe asemenea, daca vrei sa fii alaturi de copilul tau intr-o vacanta educationala, vei putea merge la Wittgenstein, in Germania, acolo unde programul pentru parinti si copii de 8-12 ani costa 1290 de euro pentru parinti si 2190 de euro pentru copil, pentru o durata de trei saptamani.

Iar in cazul in care vrei sa mergi pe litoralul romanesc impreuna cu toata familia, poti alege hotelurile care ofera reduceri sau chiar gratuitate pentru copii, pentru pachete achizitionate de catre parinti. De exemplu, hotelurile din cadrul grupului Cohotels din Jupiter detin programe potrivite familiilor cu copii: parintii care isi achizitioneaza un pachet cu cazare si mic dejun, isi pot lua cu ei si copiii de pana la 12 ani, cazarea acestora fiind gratuita in aceeasi camera cu parintii. Iar pentru cei care isi cumpara pachete cu all inclusive pentru parinti, vor beneficia de cazare si masa gratuita pentru copii, pe perioada concediului. In aceasta perioada copiii vor avea accesul gratuit la toate parcurile si activitatile de distractie din cadrul complexului hotelier, alcatuit din Hotel California si Hotel Delta din Jupiter.

 

Vacante cu reduceri in Costa Brava
 

Una dintre destinatiile promovate de operatori, la Holiday Market , pentru vara 2010, este Spania. Gasesti oferte de vacanta in Palma de Mallorca: Playa de Palma , C’an Pastilla, Arenal, Palma Nova, Magaluf, Santa Ponsa sau Paguera. Preturile sunt pentru toate buzunare, iar cazarea se face la hoteluri de la 2 la 4-5 stele.

“Se vinde foarte bine anul acesta Israelul si Spania, Costa Brava. Pentru aceasta avem oferte in perioada 17 aprilie-15 iunie la 385 euro de persoana. In pret sunt incluse 7 nopti de cazare cu pensiune completa, transport cu avionul si transfer, precum si taxa de aeroport”, ne-a spus Bikfalvi Martin, director general al agentiei Calibra, la Targul de Turism Holiday Market, desfasurat in aceste zile la Palatul Parlamentului.

De asemenea, cei care doresc sa gaseasca oferte de vacanta cu reduceri de pana la 25%, pot profita de programul de Inscrieri Timpurii, disponibil pana pe 31 martie 2010 si, in unele cazuri, pana in luna aprilie, conform aceleiasi agentii.
 

Tenerife, destinatie de vacanta all inclusive
 

Desi in general Tenerife este o destinatie de vacanta ceva mai costisitoare, iar pachetele contin de obicei doar micul dejun sau demipensiunea, din cauza cererii, operatorii au creat pachete pentru Telerife cu all inclusive. Ramane, in acelasi timp, optiunea de a plati un supliment pentru fiecare tip de masa, astfel incat fiecare sa aleaga ce i se potriveste mai bine.

La sfarsitul lunii iulie si pana in a doua parte din august, un pachet de vacanta in Tenerife costa 799 euro de persoana, cazarea cu mic dejun, la care se poate plati suplimentul de “totul inclus”, 189 euro de persoana pe sejur, conform agentiei Prestige Tours. Agentia propune ca destinatie noua Tenerife, cu pachete “totul inclus”, vacante pentru familii si oferte honeymoon.

In perioada targului Holiday Market, cei care cumpara un pachet de vacanta beneficiaza de o reducere de 5%, iar in early booking, reducerile merg pana la 25%, conform aceleiasi agentii. Ofertele sunt valabile pana pe 31 martie 2010 si, in unele cazuri, pana pe 30 aprilie.
 

Cat te costa o vacanta in Kos
 

O destinatie de vacanta relativ recenta o reprezinta insula greceasca Kos. Aflata in Marea Egee, aproape de coasta Turciei, insula ofera vizitatorilor plaje lungi, cu nisip fin. Cei care isi petrec vacanta aici au posibilitatea sa viziteze atractiile insulei, dar si sa faca excursii in imprejurimi, sa vada Nisyros sau Bodrum.

Majoritatea hotelurilor se afla concentrate in portul Kos, iar categoriile acestora merg de la 2 la 5 stele. Un pachet de vacanta la categoria 2 stele se situeaza sub 300 euro, in timp ce la 3 stele, preturile sunt intre 300 si 400 euro de persoana. Un pachet de vacanta la un hotel de 5 stele poate costa in aceasta vara 559 euro de persoana, conform agentiei Prestige Tours. Este vorba despre o oferta all inclusive, transport cu avionul inclus.

O vacanta de 7 nopti in Kos, la un hotel de 3 stele, incepe de la 289 euro de persoana, conform agentiei Cocktail Holidays. Pachetul asigura cazare cu mic dejun, bilet de avion (charter Tarom), transfer si asistenta turistica. La acest pret se adauga taxa de aeroport de 95 euro de persoana.

Reducerile pentru pachetele de vacanta cumparate pana pe 31 martie sunt de 15-20%, conform aceleiasi agentii.
 

Santorini, preturi mai atractive ca niciodata
 

Desi Santorini este una dintre cele mai frumoase destinatii grecesti, insula a fost mereu si pentru cele mai scumpe, raportat la preturile din alte locatii din Grecia, la fel de atractive ca peisaje naturale. Anul acesta, insa, poti sta o saptamana cu aproximativ 200 euro. “Avem o cursa directa spre Santorini, pentru pachete de vacanta care incep de la 199 euro de persoana”, ne-a spus Sorina Cristea, reprezentant Christian Tour. Cazarea se face in hoteluri de 3 stele, iar pachetul include transportul cu avionul, transferul de la aeroport si cazarea cu mic dejun.

Sursa foto: acasa.roUn alt operator care promoveaza Santorini in acest an este Cocktail Holidays. Agentia lanseaza aceasta doua destinatie datorita cererilor primite. La capetele de sezon estival, cu reducerile de early booking, un sejur de o saptamana costa in jur de 500 euro de persoana.
 

Vacanta de vara in Croatia, cu reduceri combinate
 

Daca pana acum diversele reduceri de la pachetele promotionale, ofertele speciale si cele inscrise in programele turistice nu se cumulau, in acest an ai posibilitatea sa cumperi un pachet de vacanta si sa beneficiezi de discounturi cumulate.

Este cazul agentiei de turism Paralela 45, unde orice pachet de vacanta vandut in perioada targului, are o reducere de 5%. Cei care opteaza pentru o astfel de oferta pana la sfarsitul perioadei de early booking (31 martie 2010), vor beneficia si de discounturile din Inscrieri Timpurii, care se adauga la prima reducere de 5%.

Una dintre destinatiile recomandate de agentie pentru vara 2010 este Croatia. O saptamana de vacanta costa de la 400 euro de persoana. Pachetul asigura 7 nopti de cazare cu tipul de masa ales, in functie de hotel, transferul si cursa charter Tarom.

O alta oportunitate pentru cei care dispun de mai putini bani in aceasta perioada este sa plateasca un avans de 30% acum, din valoarea vacantei alese si restul mai tarziu. Oferta apartine aceleiasi agentii.
 

Ce poti face cu tichetele de vacanta primite anul trecut
 

Cei care au primit anul trecut tichete de vacanta si nu au apucat sa le foloseasca, mai au o sansa. Acestea avand valabilitatea 1 an, vor expira in perioada aprilie-mai 2010. Pentru a nu pierde valoarea lor, cei care nu pot pleca in concediu atat de repede, au ocazia sa mearga intr-o agentie de turism de profil si sa dea aceste tichete contra unei vacante, mai tarziu, anul acesta. De exemplu, daca cineva doreste sa mearga la mare in luna august, poate cumpara cu aceste tichete pachetul de vacanta, inainte ca tichetele sa expire.

“Oferta este valabila pentru destinatii din Romania, indiferent de loc: mare, munte, balneo etc. Cu tichetele de vacanta de anul trecut, turistul isi poate cumpara ce doreste, cu conditia sa aiba minim 1 noapte decazare. Poate sa-si achite biletul de avion, daca zboara intr-un oras indepartat in tara, poate sa opteze pentru servicii secundare etc. In cazul in care pachetul depaseste suma tichetelor de vacanta, clientul trebuie doar sa achite diferenta”, ne-a spus Noemi Hagan, reprezentant al agentiei Eximtur, participanta si ea la targul Holiday Market.

De asemenea, prin programul Inscrieri Timpurii, valabil pana pe 31 martie 2010, cei care isi cumpara un pachet de vacanta pe litoralul romanesc beneficiaza de reduceri de pana la 20%.

Daca vrei sa afli care sunt ofertele de Paste si 1 Mai pe care le gasesti la targ, citeste articolul Oferte last-minute pentru Pasti si 1 mai.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea