Vacante

# vacanta gecia #destinatii de vacanta #grecia #vacanta

Creta este urmatoarea ta destinatie de vacanta? Iata ce trebuie sa stii!

 

Insula Creta este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Grecia, fiind si cea mai mare insula. Datorita influentei continentale asiatice, europene si africane, dar si a structurii sale in cele 4 mari regiuni - Chania, Rethymnon, Heraklion si Lassithi, Creta se bucura de o diversitate fara margini. Vrei sa transformi Creta in urmatoarea ta destinatie de vacanta? Daca ti-ai propus un sejur in Creta, atunci iata ce trebuie sa stii pentru a-ti planifica un concediu in paradisul iubitorilor de mare si de plaja!

Cand sa mergi in Creta?

De regula, sezonul turistic din Creta se aseamana foarte mult cu cel de pe litoralul romanesc. Acesta incepe inca din luna mai, iar in unii ani poate tine chiar si pana in luna noiembrie. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca cele mai ridicate temperaturi sunt in lunile iulie si august, motiv pentru care nu iti sugeram sa alegi acest sezon de varf pentru a vizita Creta. In schimb, lunile septembrie si octombrie sunt ideale pentru un sejur la plaja pe aceasta insula.

Cum ajungi in Creta?

Sugestia noastra este sa optezi pentru o calatorie in Grecia cu avionul, iar odata ajuns pe taramul elen, poti inchiria o masina pentru a te deplasa in interiorul insulei. Cu cei peste 1000 de kilometri de coasta, cu siguranta vei avea nevoie de un mijloc de transport cat mai comod. Desigur, exista si varianta inchirierii unui scuter sau a unei biciclete, insa aceste optiuni sunt perfecte doar pe distante mici.

Care sunt cele mai populare statiuni din insula Creta?

Pe aceasta insula poti explora o multime de statiuni, una mai deosebita decat cealalta. De la mici orase cochete, la sate pescaresti, fiecare dintre aceste statiuni te va impresiona prin privelisti spectaculoase si ospitalitate excelenta. Iata cele mai importante statiuni din Creta:

  • Agia Pelagia;
  • Agios Nikolas;
  • Gouves;
  • Kokkini Hani;
  • Malia;
  • Hersonissos;
  • Anissaras;
  • Stalida.

Obiective turistice pe care nu trebuie sa le ratezi in Creta

Din punct de vedere al obiectivelor turistice, Creta stie cu siguranta cum sa-si impresioneze turistii. Sugestia noastra este sa incepi explorarea insulei cu Heraklion, capitala Cretei, mai ales ca aici exista aeroport, dar si cel mai mare port de pe insula. Nu vei avea cum sa te plictisesti niciodata in Heraklion, pentru ca aici vei gasi o multime de baruri, restaurante, dar si muzee, pentru pasionatii de istorie. Un alt obiectiv turistic cu o incarcatura istorica importanta este si Palatul Knossos, despre care se spune ca adapostea in trecut un labirint, unde a fost tinut legendarul minotaur.

Printre atractiile principale ale insulei Creta se afla si orasul Rethymno, unde vei intalni si cele mai atractive unitati de cazare. Portul orasului si stradutele cochete te vor cuceri cu siguranta si te vor face sa te simti ca intr-o vacanta pe canalele Venetiei.

Manastirea Arkadi este un alt obiectiv turistic al Cretei pe care nu trebuie sa-l ratezi. Cu o istorie bogata, ce dateaza din secolul XVI, aceasta manastire este un adevarat simbol al luptei dintre cretani si otomani, dar si un adevarat izvor de liniste si relaxare.

Si daca tot vorbim de relaxare, plajele din Creta reprezinta alte atractii turistice importante ale insulei. Beneficiind de peisaje impresionante si spectaculoase, cu greu te poti decide care este cea mai frumoasa plaja de pe insula. Iata, ce plaje in Creta poti vizita atunci cand iti planifici o calatorie in Grecia:

  • Plaja Elafonisi, in topul celor mai frumoase plaje din Creta;
  • Plaja Balos din regiunea Chania;
  • Plaja Kalamaki din satul Glatas;
  • Plaja Matala din regiunea Heraklion;
  • Plajele Lygaria, Amoudara, Amnissos, Kokkini Hani sau Fondele din Heraklion;
  • Plajele din statiunea Hersonissos;
  • Plaja Vai, cunoscuta drept Padurea de Palmieri;
  • Plajele Gouves, Balos, Agia Marina, Elounda, Chrissi Akti, printre plajele Blue Flag ale Cretei.

Plajele cu iz exotic, comorile arhitecturale, sporturile acvatice, satele pitoresti cu peisaje fermecatoare, locurile cu incarcatura istorica si gastronomia cretana sunt motive mai mult decat suficiente pentru un sejur in Creta. Speram ca am reusit sa lamurim macar o parte din curiozitatile pe care le aveai despre aceasta insula si ca te vei bucura de o vacanta in Creta asa cum visai.

Sursa foto: Shutterstock

 Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea