Vacante

#helsinki #valea loirei #venetia #castel #constructii #hoteluri #inchisoare #destinatii de vacanta #massachusetts

Constructii interesante care au fost transformate mai tarziu in hoteluri

Hotelurile cu istorie seduc prin arhitectura aparte si decorul inedit, de la gratiile fostelor inchisori transformate in unitati de cazare, pana la mobilierul somptuos al castelelor.

Iata 4 constructii care nu au fost dintotdeauna hoteluri:


1 San Clemente Palace Hotel&Resort, Venetia

San Clemente Palace Hotel&Resort este un hotel de lux din Venetia. Pe vremuri, cladirea care astazi gazduieste hotelul era o manastire. Lacasul de cult a fost construit in 1859 si abandonat in anii '80.

Mai tarziu, cladirea a fost restaurata si transformata intr-un hotel elegant. San Clemente Palace Hotel&Resort pune la dispozitia clientilor sai un restaurant specializat in gastronomie venetiana, un centru spa cu jacuzzi si sauna, o sala de fitness, precum si doua terenuri de tenis.


2 Best Western Premier Hotel Katajanokka, Helsinki

Best Western Premier Hotel Katajanokka este un hotel din Helsinki amenajat intr-o fosta inchisoare. Fosta inchisoare a fost una dintre primele care a avut incalzire centrala cu soba de lemne si curent electric in toate incaperile.

Cea mai veche aripa a hotelului dateaza din 1837. Clientii hotelului stau in camera cu gratii si ferestre de caramida, amenajate, insa, in culori calde, cu tehnologie moderna si servicii de lux.


3 Chateau de La Barre, Valea Loirei

Chateau de La Barre este un castel din Franta, aflat la 2 ore de Paris. Castelul are o vechime de 600 de ani, fiind in familia Vanssay de 20 de generatii.

Aflat intr-un parc privat, cu gradini romantice si fortificatii de secol XVI, Chateau de La Barre este astazi un hotel de lux, cu camere amenajate in stil antic, impodobite cu portrete de familie, tesaturi ale marilor designeri, candelabre, seminee si parchet de Versailles. La castel se organizeaza diverse evenimente si mese festive.


4 Concord’s Colonial Inn, Massachusetts

Concord’s Colonial Inn este un hotel de lux care, la origine, a fost o resedinta privata. Cladirea a fost construita in 1716 pentru familia Minot.

De-a lungul celor 300 de ani, cladirea a fost folosita ca loc de intalnire pentru revolutionari, magazin general, locuinta pentru scriitorul Henry David Thoreau. Incepand cu anii 1900, Concord’s Colonial Inn a fost transformat intr-un hotel de lux. Aici au stat personalitati de talie mondiala precum Shirley Temple sau Franklin D. Roosevelt.

s

Sursa foto: destination360.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea