Vacante

#turism #atractii turistice #colosseumul din roma #inclinare colosseumul din roma #colosseumul roma #inclinare colosseum

Colosseumul din Roma a inceput sa se incline, spun surse oficiale

Colosseumul din Roma a inceput sa se incline, spun surse oficiale, citate de The Guardian. Partea sudica a constructiei antice este mai joasa decat partea nordica cu 40 cm. Astfel, Colosseumul a devenit al doilea monument, dupa Turnul din Pisa, in pericol de prabusire.

Colosseumul, o atractie de top in pericol de prabusire

Colosseumul din Roma a devenit un obiectiv turistic problematic pentru autoritatile din Roma. Cu un an in urma s-a constatat pentru prima data ca monumentul a inceput sa se incline. Autoritatile au facut o serie de teste pentru a observa daca traficul din zona are vreun efect negativ asupra constructiei. O posibila cauza a inclinarii ar fi o fisura in fundatie, sunt de parere expertii.

Colosseumul face parte din Cele 7 Noi Minuni ale Lumii si este una dintre cele mai cunoscute atractii turistice de pe glob. Anual, monumentul de pe timpul Imperiului Roman este vizitat de nu mai putin de 4 milioane de turisti.

Un alt monument al Italiei cu aceeasi problema este Turnul din Pisa, care a fost inchis 10 ani pentru restaurari. Turnul a necesitat o munca de proportii pentru a-i impiedica prabusirea si pentru a-l face sigur pentru vizitatori.

Colosseumul, o imagine emblematica a Romei

Colosseumul face parte din monumentele emblematice ale lumii, alaturi de alte constructii impunatoare precum Turnul Eiffel, Big Ben, piramidele etc. Colosseumul are o istorie controversata si este considerat una dintre cele mai fascinante constructii ale tuturor timpurilor.

Constructia a fost inceputa in anul 72 sub conducerea imparatului Vespasian si a fost finalizata in anul 80. Turistii care viziteaza monumentul platesc aproape 16 euro pentru un bilet intreg sau 11 euro cu reducere. In aceeasi zona se afla si Forumul Roman, Arcul lui Constantin si Piata Colosseumului.

Cei care viziteaza Colosseumul din Roma este bine sa se intereseze din timp de programul cu publicul si sa apeleze la un ghid. Acesta din urma le poate expune intreaga istorie si semnificatie a unuia dintre cele mai frumoase si mai impunatoare monumente de pe glob.

Foto: romecityapartments.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea