Vacante

# unde mergi in weekend langa Bucuresti #destinatii weekend langa Bucuresti

Cinci destinaţii de weekend în apropiere de Bucureşti

Odata cu venirea primaverii, ne dorim din ce in ce mai mult sa petrecem timpul afara, preferabil la soare, alaturi de familie sau cei dragi. Din pacate, nu este intotdeauna posibil sa plecam prea departe de casa sau pentru prea mult timp. De aceea, ne-am gandit sa iti propunem cinci destinatii de weekend aproape de capitala, unde te poti relaxa si distra cu familia sau prietenii.

1. Parcul Comana

Situat la numai 40 de kilometri de Bucuresti, parcul de la Comana este ideal daca vrei sa iti petreci timpul liber in natura. Fie ca vrei sa faci un picnic si sa te relaxezi, fie ca vrei sa te plimbi cu bicicleta prin padure, Comana este locul ideal. In zilele de vara, iti recomandam sa nu ratezi o plimbare cu barca pe Delta Neajlovului. De asemenea, daca mergi cu cei mici, e bine de stiut ca aici exista si un parc de aventura, deci nu trebuie sa-ti faci griji ca se vor plictisi in aceasta excursie.

2. Sinaia

 

Chiar daca este o destinatie clasica pentru bucuresteni si uneori evitata din cauza traficului infernal de pe valea Prahovei, Sinaia ramane prin excelenta orasul regal, cu un farmec care ne aminteste de povestile perioadei antebelice. Daca ajungi in Sinaia, nu poti sa nu vizitezi sau sa revizitezi Pelesul si Pelisorul sau sa faci o drumetie pana la Poiana Stanii. Rezerva-ti din timp cazare la Sinaia, pentru ca in weekenduri este destul de aglomerat, indiferent de sezon! De asemenea, daca esti in zona, poti da o fuga si pana la Busteni, la Palatul Cantacuzino, unde poti face o vizita ghidata in cladirea istorica sau te poti relaxa cu un cocktail, pe terasa insorita a restaurantului de la hotel.

3. Sarata Monteoru

Renumita si foarte apreciata in trecut, statiunea Sarata Monteoru nu mai este la fel de populara ca in urma cu 30 de ani, dar, spre deosebire de alte statiuni de acest tip, ea a reusit sa supravietuiasca tranzitiei, mai ales datorita traditiei sale in balneoterapie. Localitatea a devenit celebra datorita izvoarelor sarate, care sunt folosite si astazi in scop terapeutic. O zi la piscina, in sezonul cald, sau la SPA, indiferent de sezon, in unul dintre hotelurile din statiune poate sa iti aduca relaxarea de care ai nevoie. In plus, drumul pana la Monteoru este bogat in peisaje frumoase, care cu siguranta te vor incanta.

4. Snagov

Pentru o scurta escapada in weekend, Snagovul ar putea fi solutia perfecta. Ai putea spune ca nu sunt multe de facut aici, dar exista cateva lucruri care ar putea sa iti placa. Mai intai, poti vizita Manastirea Snagov, despre care se crede ca ar fi ctitoria lui Mircea cel Batran. Lacasul de cult a fost atestat documentar pentru prima oara in 1408 si a fost refacut de mai multi domnitori ai Tarii Romanesti, printre care si Vlad Tepes. De asemenea, o plimbare pe lacul Snagov poate fi relaxanta, iar daca esti pasionata de gastronomie, cu siguranta vei gasi un restaurant unde sa te bucuri de preparate interesante sau cel putin de un desert delicios.

5. Domeniul Golesti

La doar o suta de kilometri de capitala, te poti bucura, cel putin un weekend, de o viata ca la conac. In cadrul domeniului Golesti, poti vizita conacul construit in 1640, si ulterior restaurat in 2016, in care regele Carol I a petrecut prima sa noapte pe teritoriul Romaniei. De asemenea, tot pe acest domeniu se poate vizita muzeul etnografic, cu monumente de arhitectura populara originale din toate zonele Romaniei. Se poate vizita si Conacul Golestilor, construit in 1640, care adaposteste obiecte de istorie memorială precum tronul pe care au stat toti regii Romaniei, biroul lui Carol I, obiecte personale ale familiei Golescu etc. Daca preferi relaxarea in aer liber, trebuie sa stii ca aici se gaseste si un superb parc de relaxare si distractii pentru copii. 

Asadar, daca vrei sa iti petreci weekendul intr-un loc frumos, in care sa descoperi lucruri sau activitati noi, dar nu departe de capitala, speram ca lista noastra te-a inspirat.

Sursa foto : Unsplash.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea