Vacante

#china #marele zid chinezesc #beijing #tian'anmen square #muzeul shanghai #gradinile yuyuan

China a devenit destinatie de top in 2008

Gratie deschiderii tot mai mari a Chinei, in privinta turismului, dar mai ales multumita organizarii Jocurilor Olimpice la Beijing in acest an, China a intrat in atentia publicului, mai puternic ca de obicei. Acest lucru a dus, in mod firesc, la cresterea numarului de vizitatori.

China are multe dintre elementele civilizatiei moderne, insa are in plus si ceva numai al ei, inconfundabil, un atuu pe care nu il poti intalni in nicio alta parte a lumii: traditiile, cultura si atractiile turistice.

Ce ofera China

Experienta inedita. In primul rand, China este un spatiu total diferit, fata de cel european. Poti incepe de la populatie, mai mare decat in oricare alta tara. Sau de la Orasul Interzis si Marele Zid, care de secole continua sa fascineze strainii ajunsi aici. Inclus pe lista Celor 7 Minuni ale Lumii, Marele Zid Chinezesc a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO, in 1987. Constructia se intinde de la estul spre vestul Chinei, pe o distanta de aproximativ 6700 kilometri.

Beijing, capitala Chinei. Fiind unul dintre orasele antice ale Chinei, Beijingul este astazi centrul politic, economic, cultural si educational al tarii. Trebuie sa-ti petreci macar o zi in partea veche a orasului, pentru o experienta impresionanta intr-o ceainarie sau intr-unul din sutele de temple existente.

O piata imensa si celebra. Tot aici se afla Tian'anmen Square , una dintre cele mai mari si mai faimoase piete din lume, gazduind Orasul Interzis. Acesta detine temple si palate, gradini si paduri, un domeniu vast care in trecut era destinat familiei regale chineze.

Shanghai, muzee si gradini. In Shanghai, trebuie sa vezi Templul de jad al lui Buddha, Muzeul Shanghai si Gradinile Yuyuan . In partea veche a Shanghaiului, gasesti Gradinile Yuyuan, care au o vechime de 400 de ani. Au fost construite din dorinta unui guvernator, pe vremea dinastiei Ming, ca dovada de iubire si respect pentru parintii si stramosii sai. In Muzeul Shanghai ai ocazia sa admiri picturi, mobila, caligrafii, monede, ceramica, bucati de jad si sculpturi vechi.

Lucruri pe care este bine sa le stii despre China

Pretul ridicat. Vacantele in China sunt unele dintre cele mai scumpe, indiferent ca alegi un pachet din catalogul unei agentii de turism, sau ca-ti planifici calatoria pe cont propriu. Fiind o tara foarte indepartata de Romania, cheltuielile sunt insemnate, incepand cu transportul. In august – septembrie, pretul unui bilet de avion dus – intors, Bucuresti – Beijing, ajunge la 722 euro de persoana, cu toate taxele incluse. ( Turkish Airlines ) In cazul ofertelor de vacanta, disponibile la operatorii de turism, preturile sunt in jur de 3000 euro de persoana. La aceasta suma se adauga insa alte cheltuieli (245 euro taxa de aeroport, 30 USD taxa de viza, 11 euro taxa de iesire din China, alte taxe si cheltuieli, cum sunt cele pentru bacsisuri sau excursiile optionale).

Obtinerea vizei. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este ca, pentru a vizita China, ai nevoie de viza. Pentru a o obtine, vei depune cererea de viza cu cel putin o saptamana inainte de data intrarii in China. In cazul vizei turistice, documentele de care ai nevoie sunt: formularul pentru viza, pasaportul si copia acestuia, o fotografie tip pasaport, biletul de avion dus – intors si o copie a biletului, dovada de depozit bancar sau o copie dupa voucher. Daca vizitezi o ruda din familie, trebuie sa adaugi in dosar si invitatia persoanei in cauza, care locuieste in China. Mai multe detalii despre viza gasesti pe site-ul Ambasadei Republicii Populare Chineze din Romania. In cazul in care pleci printr-o agentie, personalul acesteia te va informa cu privire la documentele necesare pentru obtinerea vizei.

Masuri medicale. Operatorii de turism recomanda turistilor care pleaca in China asigurarea medicala, pe toata perioada sejurului. O astfel de asigurare costa in jur de 30 lei, de persoana. Alte recomandari legate de sanatate vin din partea Ministerului de Externe, care sfatuieste turistii sa consume numai apa imbuteliata, sa nu fumeze in locurile publice si sa-si faca asigurare de sanatate, chiar daca aceasta este optionala. Totodata, turistii sunt indemnati sa evite pietele de pasari vii si celelalte locuri in care ar putea veni in contact cu aceste animale, intrucat in China exista focare de gripa aviara. Se recomanda vaccinarea impotriva hepatitei, tifosului si tetanosului.

Imagini din China turistica


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea