Vacante

#dobandire cetatenie #St. Kitts si Nevis #cetatenie

Cetatenia in statul St. Kitts si Nevis, printre cele mai ieftine din lume

In era globalizarii tot mai multi oameni se gandesc sa devina cetateni ai unui stat care le ofera mai multe beneficii comparativ cu tara in care s-au nascut, fie ca e vorba de avantaje politice, economice, financiare sau pur si simplu un trai mai bun.

Printre tarile care acorda cetatenie in schimbul unei investitii figureaza si St. Kitts si Nevis, un stat din Caraibe, format din doua insule gemene. Desi o tara mica, St. Kitts si Nevis (numele complet este Federatia Sfantul Cristofor si Nevis) ofera nenumarate avantaje strainilor care au strans ceva bani, iar acum vor sa traiasca, alaturi de familie, intr-un stat stabil economic si financiar. Datorita climei si a frumusetilor naturale, viata in St. Kitts&Nevis pare o vacanta continua.

Programul Cetatenie in urma investitiilor, printre cele mai vechi din lume

Formalitatile pentru a obtine cetatenia in micul stat din Antilele Mici sunt destul de rapide si necesita o investitie care nu e extrem de ridicata. Solicitantii trebuie sa investeasca cel putin 200.000 sau 400.000 de dolari SUA intr-unul din proiectele imobiliare aprobate de guvern. La aceasta suma se adauga taxe de procesare si alte plati. De asemenea, strainii care vor sa devina cetateni mai au varianta donatiei catre Fundatia pentru diversificarea industriei zaharului si un depozit la Fondul de dezvoltare sustenabila.

Beneficiile pasaportului St. Kitts si Nevis

Printre avantajele cetateniei, mentionate de Citizenships.com, pasaportul de St. Kitts si Nevis asigura deplasarea fara restrictii, deci fara vize, in peste 152 de destinatii, inclusiv toate tarile Uniunii Europene, plus Elvetia, Singapore, Hong Kong, Rusia. De asemenea, fiind tara membra a Commonwealth, cetatenii sai se bucura de toate drepturile ce deriva din aceasta apartenenta.

Procedura e scurta si fara birocratie multa

De la an la an se inmultesc cererile strainilor pentru cetatenia in St. Kitts&Nevis. Printre altele, motivul este ca formalitatile decurg rapid (intre 3 si 6 luni) comparativ cu alte tari si nu sunt sufocate de elemente de birocratie. Sigur ca acest lucru nu inseamna ca autoritatile nu fac verificari temeinice. Documentele atasate cererii sunt controlate riguros, iar solicitantul trece prin diverse filtre, pentru ca autoritatile din St. Kitts si Nevis vor sa se asigure ca nu primesc oameni certati cu legea, care au dobandit averi in mod nejustificat ori au probleme de alta natura.

Conditii pentru dobandirea cetateniei in St. Kitts&Nevis

  • Fiecare solicitant trebuie sa faca o donatie, nerambursabila, de minimum 150.000 de dolari catre Fondul de dezvoltare sustenabila.
  • O contributie nerambursabila catre Fundatia de diversificare a industriei zaharului de cel putin 250.000 de dolari de persoana.
  • O investitie in imobiliare, de cel putin 200.000 de dolari, la un dezvoltator imobiliar aprobat de guvern. Proprietatea imobiliara nu poate fi vanduta o perioada de 7 ani.
  • Achizitionarea unei proprietati imobiliare, de minimum 400.000 de dolari, de la un dezvoltator aprobat. Aceasta nu poate fi vanduta timp de 5 ani.

Conditii referitoare la membrii familiei

Solicitantul principal trebuie sa contribuie cu 250.000 de dolari la Fondul de dezvoltare sustenabila. Pentru cel mult trei membri ai familiei, e necesara o contributie de 300.000 de dolari la Fondul de dezvoltare sustenabila. Pentru fiecare membru de familie, indiferent de varsta, se mai platesc 25.000 de dolari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea