Vacante

#festivaluri #cetatea rasnov #rasnov

Cetatea Rasnov a fost redeschisa pentru turisti

Cetatea Rasnov a fost redeschisa pentru vizitatori, dupa ce a stat inchisa o perioada pentru renovare. In august, cetatea gazduieste numeroase evenimente si festivaluri si poate fi vizitata gratuit. 

Cetatea a fost inchisa din cauza prabusirii unei portiuni din zid, iar lucrarile de reabilitare nu sunt inca terminate, potrivit declaratiilor primarului localitatii, citat de Evenimentul Zilei. Cu toate acestea, primarul Adrian Vestea a specificat ca vizitatorii vor fi in siguranta, traseul fiind securizat si delimitat cu plase si gardulete. 


Cetatea Rasnov se viziteaza gratuit in luna august


Pe durata lunii august, turistii care vor vizita Rasnovul vor putea sa vada si cetatea, fara sa plateasca bilet. In ultima luna din vara 2010, intrarea va fi libera la cetatea Rasnov. Din septembrie, turistii vor plati 5 lei pentru un bilet (copii) si 10 lei (adulti). 


Cetatea Rasnov gazduieste numeroase evenimente culturale  


Tot la Rasnov are loc in aceste zile Festivalul International de Muzica Pop "Liga Campionilor". Evenimentul se desfasoara in perioada 4-8 august si se afla la prima sa editie. La festival participa 120 de persoane, copii si tineri premiati la concursurile nationale si internationale de muzica. 

In Rasnov se desfasoara intre 6-15 august Festivalul International de Film Istoric . Cei care vor fi in acest weekend in Rasnov au ocazia sa asiste la festivalul “ Curtea Comediantilor – Atelier de arta medievala, renascentista si traditionala”. Aflat la editia a XI-a, festivalul se desfasoara intre 2-8 august. Pe 7 si 8 august din program vor face parte un joc al cavalerilor medievali si al comediantilor ambulanti. Seara au loc spectacole din Stagiunea Curtii Comediantilor. 

In 2011, Rasnovul va sarbatori 800 de ani de la venirea cavalerilor teutoni in cetate. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea