Vacante

#vizitare cernobil # destinatii turistice # atractie turistica #cernobil

Cernobil, o atractie turistica la aproape 30 de ani de la dezastrul nuclear

Cu totii am auzit de dezastrul nuclear de la Cernobil si de urmarile sale catastrofale, insa agentiile de turism au gasit o modalitate de a transforma localitatile pustiite de un eveniment tragic in destinatii turistice.

Turism extrem

Sursa foto: post-apocalyptic.wikia.com

Pare greu de crezut, insa exista multe persoane care isi doresc sa viziteze aceste orase fantoma despre care au auzit doar din carti. Dupa aproape trei decenii de la explozia reactorului 4 de la Cernobil, decorul este unul post-apocaliptic.

Desi este cunoscuta drept Centrala Atomoelectrica de la Cernobil, orasul mai apropiat de ea este de fapt Pripiat, care a fost construit special pentru angajatii centralei si care acum este complet nelocuit. Specialistii sunt de parere ca zona nu va fi sigura pentru locuitori decat peste circa 20.000 de ani, insa in Cernobil mai locuiesc in prezent aproximativ 400 de persoane.

Incepand cu anul 2010 autoritatile ucrainiene au demarat programe turistice in zona, iar cererile nu au intarziat sa apara. Centrala in sine nu este deschisa publicului, insa grupuri numeroase de vizitatori s-au perindat pe strazile din Cernobil si Pripiat, iar fotografiile realizate acolo lasa sa se vada un loc inca nevindecat dupa dezastrul nuclear.

Parcul de distractii din Pripiat, locul preferat al turistilor

Sursa foto: speakzeasy.wordpress.com

Pe 1 mai 1986 era programata deschiderea oficiala a parcului de distractii din Pripiat, insa ziua inaugurarii nu a mai venit niciodata. Parcul impreuna cu toate caruselele au ramas incremenite in timp, mancate de rugina.

Se spune ca parcul a fost totusi deschis cateva ore in ziua dezastrului, pe 27 aprilie 1986 pentru a le distrage atentia localnicilor de la ce se intampla la centrala. Acum, terenul pe care a fost amenajat este unul dintre cele mai contaminate locuri din oras.

Sursa foto: galleryhip.com 11

Pentru a ajunge la Cernobil si Pripiat trebuie mai intai sa te opresti la Kiev. Agentia guvernamentala Tour Kiev organizeaza excursii cu preturi care incep de la 400 de RON de persoana. Tinerii sub 18 ani nu au voie in zona si odata cu rezervarea unui loc va trebui sa semnezi o declaratie pe propria raspundere.

Sursa foto principala: citylab.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea