Vacante

#atractii turistice #ucraina #cernobil

Cernobil ar putea sa devina atractie turistica

Ucraina planuieste sa transforme Cernobil intr-o destinatie turistica pentru cei care doresc sa viziteze locul unde a avut loc explozia nucleara. Proiectul ar trebui sa se concretizeze in 2011, scopul fiind acela ca Cernobil sa devina cea mai importanta atractie turistica din Europa de Est.

Datorita interesului fata de acest loc, oficiali ucrainieni lucreaza la crearea unor rute care sa ofere siguranta vizitatorilor, pentru circuite de grup. Revista Forbes din US a descris Cernobil ca “unul dintre locurile unice in lume pentru a fi vizitat”. Noua atractie turistica poate oferi, in viziunea oficialilor ucrainieni, oportunitatea de a invata mai multe despre distrugerile nucleare care au avut loc in urma cu aproape un sfert de secol.

Reprezentanti ministeriali afirma ca expertii vor dezvolta cateva rute sigure din punct de vedere medical atat pentru ucrainieni, cat si pentru turistii straini, se arata in publicatia Business Review Europe.

Turistii care viziteaza Cernobil platesc in jur de 100 lire sterline pe zi pentru vizitarea locului. Ei semneaza un formular prin care isi dau acordul asupra regulilor impotriva contaminarii. De asemenea, ei nu au voie sa manance sau sa fumeze in apropiere de locul exploziei. De asemenea, turistii au nevoie de un permis special pentru vizita, se arata in publicatia britanica Daily Mail. In 2009, in jur de 7500 de persoane au vizitat situl.

In cazul in care Cernobil va deveni atractie turistica oficiala, el se va alatura altor destinatii care fac parte din asa-numitul turism negru ( dark tourism sau black tourism). Este vorba despre locuri asociate cu moarte si suferinta, precum Auschwitz in Polonia.

Momentan, agentiile de turism propun oferte de vacanta in Ucraina in orase si regiuni precum Kiev, Cernauti, Odessa. Gasesti vacante pe litoral, pelerinaje religioase, revelioane si altele. Pentru informatii despre Ucraina, consulta site-ul oficial MAE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea