Vacante

#destinatii #sfarsitul lumii #destinatii sfarsitul lumii

Cele mai sigure destinatii pentru a scapa de sfarsitul lumii

Sfarsitul lumii, anuntat de calendarul mayas, a dus la aparitia unui alt tip de turism: turismul apocaliptic. Conform legendelor si credintelor populare, exista cateva locuri pe planeta care vor supravietui Apocalipsei.

Iata cele mai sigure destinatii pentru a scapa de sfarsitul lumii:


Bugarach, Franta

Conform unor zvonuri sau profetii, calendarul mayas anunta ca in noaptea de 21 decembrie 2012, cand va fi sfarsitul lumii, un singur loc de pe pamant va fi salvat: Bugarach, un sat din sudul Frantei aflat la poalele unui munte. Conform traditiei, sub munte traiesc extrateresti care ii vor salva pe oamenii aflati aici. Satul si intreaga regiune este legata de mai multe credinte esoterice, legende si teorii oculte despre extraterestri, Nostradamus, viata Mariei Magdalena si a lui Iisus pe teritoriul Frantei etc.

Odata cu aparitiile in presa, localnicii, mai putin de 200 la numar, au inceput sa exploateze turistic zona. Din Bugarach se pot cumpara pietre de pe munte si apa din fantana satului sau se poate inchiria o casa cu peste 1000 euro in noaptea Apocalipsei. In plan turistic, Bugarach era si pana acum o destinatie de vacanta, insa una obscura. Satul apare in TripAdvisor si exista oferte de cazare pe booking.com cu preturi de la 180 lei pe noapte.


Sirince, Turcia

Sirince este un sat din vestul Turciei, considerat un loc sacru, unde oamenii pot sa se adaposteasca pe 21 decembrie 2012. Potrivit teoriilor Apocalipsei, aici a avut loc inaltarea la cer a Fecioarei Maria, iar locul este strabatut de energii pozitive, care ii ocrotesc pe oameni. In noaptea sfarsitului lumii, o camera la o pensiune din Sirince costa de la 200 lei.

Aflat in regiunea Izmir, in apropiere de Efes, satul este atractiv in plan turistic pentru productia locala de vin, ulei de masline si pentru hotelurile sale, frecventate de turcii bogati.


Statele Unite

In Statele Unite, una dintre destinatiile sigure in caz de Apocalipsa se afla in statul Utah. Aici exista un buncar urias, dotat cu provizii. O alta locatie in Statele Unite o reprezinta Muntele Cheyenne din Colorado. Aici se afla fostul sediu NORAD, care poate fi un refugiu pentru aproximativ 1000 de oameni. Buncarul rezista la bombardamente si schimbari climaterice.



Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea