Vacante

#florenta #irlanda #destinatii de vacanta #istanbul #china # destinatii turistice #piatra blarney #coloana plangatoare #illinois #buddha #il porcellino

Destinatii turistice considerate purtatoare de noroc

Locurile norocoase pentru calatorii nu sunt atat de faimoase precum un trifoi cu patru foi, o labuta de iepure sau un banut aruncat intr-o fantana speciala, insa se pare ca efectele acestora sunt cat se poate de reale.

Fie ca te simti mai putin norocos in ultima perioada sau ca in viata ta lucrurile merg cum nu se poate mai rau, poti incerca sa pleci intr-o vacanta care sa iti ofere la destinatie norocul pe care il cauti. Iata cateva locuri vestite pentru "izvoarele" lor istorice de noroc!


Piatra Blarney, Irlanda

Potrivit legendei, toti cei care isi lipesc buzele de piatra Blarney, vor fi inzestrati cu "darul vorbirii". In ultimii 200 de ani, milioane de vizitatori au incercat sa ajunga la acest perete situat in apropierea castelului Blarney, astfel incat sa isi dezvolte abilitatea de a deveni mai elocventi in discurs.

Cu toate ca nu exista nicio dovada ca sarutatul acestei pietre are rezultate notabile, printre vedetele care au ajuns la piatra Blarney se numara Mick Jagger si faimosul orator Winston Churchill.


Coloana plangatoare, Istanbul

Cunoscuta si sub numele de Coloana Sf. Grigorie, coloana plangatoare din Istanbul este recunoscuta pentru faptul ca, potrivit legendei, din aceasta curge apa sfintita, care are puterea de a vindeca orice.

Despre vizitatorii care introduc degetul mare in una dintre gaurile coloanei si il scot de acolo umed, au toate sansele sa se vindece de orice afectiune ar suferi, incepand de la infertilitate si pana la lipsa vederii.

Coloana care se afla in interiorul Hagia Sophia are capacitatea de a indeplini dorintele celor care isi introduc degetul mare in orificiu si rotesc mana la 360 de grade, ca apoi sa le poarte noroc toata viata.


Mormantul lui Abraham Lincoln, Illinois, SUA

Sculptura din bronz a faimosului presedinte american pare sa fie purtatoare de noroc. Cel putin asa cred miile de oameni care vin in fiecare an special pentru a-si atinge mainile de nasul statuii.


Buddha care rade, China

Conform traditiei chineze, daca freci burta unei statui a unui Buddha, te vei bucura de prosperitate, bogatie si noroc. Buddha care rade este una dintre statuile despre care se spune ca ar aduce cu adevarat noroc.


Il Porcellino, Florenta, Italia

Turistii care ajung in Florenta, nu parasesc orasul inainte de a pune o moneda in gura purcelului si inainte de a mangaia ratul acestuia. Se spune ca aceste gesturi sunt aducatoare de noroc si ii ajuta pe turisti sa se intoarca in Florenta in viitor.



Sursa foto: blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea