Vacante

#destinatii #insule izolate #insula ursului #Bishop Rock #Bouvet #Tristan da Cunha

Insule izolate - destinatii pentru amatorii de senzatii tari

Cu toate ca insulele cu ape cristaline si nisip fin sunt o tinta pentru cei care vor sa calatoreasca in locuri exotice, exista totusi si cateva insule izolate, dar in acelasi timp periculoase, pentru amatorii de senzatii tari.


Tristan da Cunha

Tristan de Cunha este de fapt un grup de insule care apartine de Marea Britanie si care detine recordul pentru cel mai izolat arhipelag locuit din lume. Urmatorul tarm de la grupul de insule se afla la o distanta de 2816 kilometri, spre est, in Africa de Sud.

Pentru a ajunge pe insula trebuie sa o faci pe cont propriu, insa chiar si asa ai nevoie de un certificat de la politia locala si o aprobare de la Consiliul Insulei.


Insula Ursului

Insula Ursului este cea mai sudica insula din arhipeleagul arctic Svalbard si apartine de acesta, in ciuda faptului ca se gaseste la o distanta de 240 de kilometri de restul insulelor care apartin de arhipelag.

Cu toate ca de-a lungul timpului au fost infiintate mai multe asezari umane, niciuna nu a rezistat mai mult de cativa ani.

Singurii oameni de pe Insula Ursului in acest moment sunt angajatii statiei meteo Herwighamna.

Daca te tenteaza sa vizitezi Insula Ursului, ai putea sa te razgandesti din cateva motive simple: la o distanta de 180 de kilometri se afla epava unui submarin nuclear rusesc, prezenta undelor radioactive, mediul poluat si stancile deosebit de periculoase.


Bouvet

Bouvet este cea mai inaccesibila insula din lume si este recunoscuta pentru falezele sale abrupte. Aceasta se afla la o distanta de aproximativ 1600 de kilometri de Antarctica, iar pentru ca este acoperita in mare parte cu gheata si vegetatia consta in licheni si muschi, se poate spune ca face parte din zona botanica antarctica.

Daca vrei sa ajungi pe insula, ai nevoie de permisiunea autoritatilor norvegiene, in primul rand pentru ca este o rezervatie naturala. Chiar si asa, accesul pe insula poate fi facut doar cu un elicopter.


Bishop Rock

Mentionata in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mica insula din lume pe care se afla o cladire, Bishop Rock este considerata de catre britanici un simbol al tarii lor.

Farul care se afla pe insula a fost construit in anul 1847 de catre inginerii britanici, care a fost insa doborat de valuri. Ulteriori, inginerii au construit un alt far, care a functionat pentru prima oara in 1858 si exista inca si in acest moment.



Sursa foto: staticflickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea