Vacante

#sarbatori de iarna #destinatii de vacanta #piete de craciun #craciun

Cele mai frumoase piete de Craciun din Europa

An de an, apropierea sarbatorilor de iarna atrage dupa sine un val de magie care cuprinde intreaga lume. Luminitele si decoratiunile de Craciun ce impanzesc orasele, carora li se alatura evenimentele tematice, alcatuiesc decorul perfect pentru un Craciun ca in basme. Iti doresti sa te cufunzi pe deplin in magia sarbatorilor de iarna? Atunci nu ai voie sa ratezi cele mai frumoase piete de Craciun din Europa!

Intesate de tarabe cu turta dulce, vin fiert si castane coapte, dar si cu decoratiuni handmade ori cu hainute groase, pietele de Craciun din Europa invita deopotriva la visare si la o sesiune strasnica de cumparaturi. Ai in plan o vacanta in strainatate in preajma sarbatorilor de iarna? Iata ce piete de Craciun europene ai putea trece in itinerar:

1. Piata de Craciun din Viena, Austria

Piata de Craciun din capitala Austriei este, de fapt, un conglomerat de mici piatete raspandite de-a lungul intregii metropole. Cea mai impozanta ramane piata de Craciun din fata Primariei, ticsita cu tarabe amenajate ca in povestile cu Mosul cel Bun.


Piata de Craciun din Viena este una dintre cele mai mari si mai vizitate la nivel mondial, numarul turistilor pe care ii atrage crescand de la an la an. Cu ce te delectezi odata ajuns aici? Cu delicatese locale, de la bauturi aromate fierbinti (cu sau fara alcool) la cartofi copti umpluti, si decoratiuni superbe de Craciun.

Piata de Craciun din Viena isi deschide portile in data de 16 noiembrie si le inchide in Ajun de Craciun. Mai multe informatii despre program, acces si expozantii de la Viena, gasiti si pe site-ul //www.christkindlmaerkte.at/wien.html.


2. Piata de Craciun din Praga, Cehia

Romantica Praga se gateste in straie de sarbatoare de la finele lui Brumar pana la mijlocul lunii ianuarie (30 noiembrie 2013 - 12 ianuarie 2014), perioada in care, in inima orasului, este amenajata piata de Craciun.


Orasul ceh cu parfum de poveste medievala devine, in preajma sarbatorilor de iarna, un furnicar de turisti care admira luminitele si decoratiunile de Craciun ce impodobesc intreaga capitala, dar si care participa la concertele tematice ori cumpara accesorii handmade de la tarabele pietei de Craciun.


3. Piata de Craciun din Copenhaga, Danemarca

Gradinile Tivoli din capitala Danemarcei devin un loc de vis in lunile noiembrie si decembrie. Decorate tematic, Gradinile Tivoli, care adapostesc si un parc de distractii foarte colorat, gazduiesc o piata de Craciun in mijlocul careia troneaza un brad impunator.


Nu rata ocazia de a te intalni cu autenticul Mos Craciun din Laponia sau de a descoperi traditiile de Craciun specifice zonei scandinave! Daca nu vrei sa pierzi timpul cautand un loc de cazare in oricare dintre aceste locuri, poti sa te folosesti de filtrele de cautare de pe trivago.ro.

Sursa foto: worldalldetails.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea