Vacante

#bologna #napoli #venetia #obiective turistice #verona #roma # orase italia

Cele mai frumoase orase din Italia

Italia este o tara care se mandreste nu doar cu unul sau doua orase frumoase, ci cu o sumedenie de locuri in care poti sa faci promenade, sa vizitezi obiective unice, sa inveti lucruri noi si sa te minunezi admirand arhitectura si arta care par sa te inconjoare peste tot.

Iata cateva dintre cele mai frumoase orase din Italia, care merita sa fie pe lista urmatoarelor destinatii de vacanta din noul an 2013.

Verona

Verona nu este doar orasul in care s-a desfasurat povestea de dragoste dintre Romeo si Julieta, ci si unul care impresioneaza prin ruinele romane antice (inclusiv o arena foarte bine conservata), un castel medieval, piete cu adevarat uimitoare si biserici istorice.

Verona este un oras care iti ofera nenumarate obiective turistice si, conform turistilor, este unul dintre cele mai frumoase orase din Italia.

Venetia

Arhitectura unica, bisericile frumoase si canalele pe care te poti plimba cu gondola intr-un cadru cu adevarat spectaculos sunt doar cateva dintre minunile care atrag anual milioane de turisti in Venetia.

Pentru o experienta linistita in Venetia, este indicat sa mergi in afara sezonului sau chiar iarna, atunci cand peste oras se lasa un nor usor de ceata.

Bologna

In Bologna, te vei bucura la maximum de bucataria locala si de produsele culinare pline de arome si gusturi bogate, dar mai ales de un oras aglomerat, dar fascinant in acelasi timp.

Aici vei avea ocazia sa vezi cea mai veche universitate din Europa, dar si sa urci in turnul inclinat din Bologna.


Roma

Roma este un oras care are in spate 2.500 de ani de istorie, nenumarate muzee de arta, biserici si ruine fascinante. Explorarea centrului istoric din Roma iti poate lua cu usurinta cateva zile bune, timp in care vei fi complet absorbit de frumusetile locului.

Napoli

Cu toate ca este un oras mai haotic si mai aglomerat decat restul oraselor italiene, Napoli impresioneaza prin palate elegante, prin case medievale si muzee de top.

Multi dintre turistii care ajung in Napoli se indragostesc iremediabil de oras, isi doresc sa fi trait sau sa se fi nascut acolo si revin ori de cate ori au ocazia.



Sursa foto: italy-pictures.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea