Vacante

#manastiri romania #manastiri

Cele mai frumoase manastiri din Romania

Romania este bine cunoscuta pentru manastirile sale frumoase, in special in zona de nord-est, cunoscuta sub numele de Moldova si Bucovina. Datand din epoca medievala si fiind unice in lume, manastirile romanesti trebuie sa fie plasate pe lista „de vazut” daca ai sansa sa petreci ceva timp in aceasta tara.

Exista chiar si excursii grozave pentru a vedea unele dintre manastirile de genul acesta din Cluj Napoca. Cu ajutorul aplicatiei trasee rutiere poti configura un tur al manastirilor indicand ruta auto, distanta si durata calatoriei.

Manastirea Prislop

Aceasta manastire minuscula si aparent neimpresionanta a devenit una importanta pentru romani in ultimul timp, deoarece acesta este locul unde este inmormantat preotul Arsenie Boca.

Este una dintre cele mai mari figuri religioase ale Romaniei. Mii de pelerini merg la Manastirea Prislop pentru a-i vizita mormantul, in speranta ca poate sa faca cateva minuni pentru ei.

Manastirea Prislop este situata in apropierea satului Silvasu de Sus, aproape de Hunedoara si Deva.

Manastirea Barsana

Una dintre cele mai faimoase biserici din regiunea Maramuresului, aceasta este si cea mai frumoasa si probabil cea mai bine conservata manastire din lemn.

A fost construita in secolul al XVIII-lea si, la acea vreme, era cea mai inalta structura de lemn din Europa, stand mandra la 57 de metri inaltime. Acum este un patrimoniu UNESCO si o adevarata bucurie de vizitat.

Manastirea in sine se afla la o distanta mica de drumul principal, cel mai apropiat oras mare fiind Sighetu Marmatiei, situat la aproximativ 24 de kilometri distanta sau Baia Mare fiind in jur de 66 de kilometri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea