Vacante

# excursii de o zi # vacanta romania #romania

Cele mai frumoase locuri din Romania, pe care le poti vizita intr-o excursie de o zi!

In 2022, te incurajam sa calatoresti mai mult! Nu trebuie sa planifici vacante foarte scumpe si lungi, ci sa pleci de acasa ori de cate ori ai ocazia. Nu conteaza daca faci o excursie spontana pana la cea mai apropiata statiune montana sau daca vrei sa vezi marea timp de cateva ori si apoi sa te intorci acasa, cu mult entuziasm si bucurie.

 

Este foarte important sa te deconectezi din cand in cand, asa ca in loc sa astepti concediul de vara pentru a te relaxa, opteaza si pentru excursii scurte, de o zi, macar o data pe luna. Nu sunt deloc costisitoare si cu siguranta te vei bucura, amintindu-ti poate si de scoala, cand mergeai in astfel de escapade cu toata clasa.

Romania este locul perfect pentru astfel de excursii, avand in vedere ca indiferent unde ai locui, la mica distanta vei gasi atractii turistice. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta doua idei de excursii de o zi in Romania. Cel mai bine este sa apelezi la o agentie de turism care sa organizeze totul in locul tau, iar pentru acest lucru iti recomandam O Zi Cat o Vacanta!

In primul rand, vrem sa iti prezentam o Excursie Viscri – Sighisoara, doua locatii superbe, incarcate de istorie. Traseul este Bucuresti-Brasov-Viscri-Sighisoara si retur, iar de-a lungul unei zile vei vizita cele mai frumoase obiective turistice din aceste locuri. Viscri este o comuna saseasca din judetul Brasov, de o frumusete incredibila, ce a atras pana si atentia Printului Charles care a cumparat o casa aici si a renovat altele plus una dintre biserici. Aici, se gaseste si una dintre cele mai frumoase biserici fortificate, incluse in Patrimoniul UNESCO. De la Viscri, se porneste spre Sighisoara unde se vor vizita cele mai faimoase obiective turistice din oras. Vei putea admira Turnul cu Ceas, Biserica Manastirii, Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii si Scara Scolarilor, Turnurile Cetatii si multe altele.

Ai vizitat vreodata un lan de lavanda? Dar o salina din Romania? Urmatoarea excursie include ambele atractii turistice si suntem siguri ca vei ramane cu amintiri deosebite. Este vorba despre o Excursie Gradina de Lavanda – Salina Slanic. Traseul este Bucuresti – Ploiesti – Slanic – Tiparesti si retur. Prima oprire va fi la celebra Salina de la Slanic (Mina Unirea). Vei avea ocazia sa petreci aici cateva ore, admirand-o si bucurandu-te de beneficiile aerului sarat. Dupa masa de pranz din Slanic, vei ajunge in Tiparesti, unde vei admira una dintre cele mai frumoase lanuri de lavanda din tara. Ultima oprire este la Manastirea Zamfira de pe Valea Teleajenului.

Acestea au fost doar doua dintre excursiile in care poti merge in Romania, vreme de o zi. Totul se desfasoara in cele mai bune conditii, in cadru organizat, astfel ca vei putea vizita cat mai multe obiective turistice intr-un timp scurt. Daca vrei sa vezi si alte propuneri de excursii, intra pe site-ul O Zi Cat o Vacanta si rezerva-le pe cele care te atrag cat mai mult!

Sursa foto: www.ozicatovacanta.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea