Vacante

#gradina botanica #gradini botanice #gradini botanice lume #destinatii de vacanta

Cele mai frumoase gradini botanice din lume

Gradinile botanice sunt adevarate oaze de relaxare si reprezinta unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din anumite tari. Unele gradini botanice au cunoscut faima mondiala deoarece sunt mult mai frumoase, mai mari si mai ofertante decat restul gradinilor. De-a lungul timpului, publicatii de prestigiu au intocmit topuri cu cele mai frumoase gradini botanice din lume. Iata doar cateva dintre cele mai impresionante gradini.


Gradinile botanice regale din Anglia


Gradinile botanice regale din Anglia detin cea mai mare colectie de plante din lume. Ierbarul cuprinde nu mai putin de 7 milioane de specii de plante, iar pe cele 120 de hectare ale gradinii botanice traiesc in jur de 30.000 de plante. Biblioteca gradinilor botanice regale din Anglia pune la dispozitia pasionatilor peste 750.000 de volume si colectii ilustrate cu plante.



Sursa foto: vacationhomes.net


Gradina botanica din Montreal


Te gandesti sa evadezi din cotidian si sa fugi in cel mai frumos loc de pe pamant? Ei bine, gradina botanica din Montreal poate fi cea mai buna destinatie pentru tine. Intinsa pe 75 de hectare, gradina botanica din Montreal, Canada, a fost fondata in anul 1931 si cuprinde 30 de gradini mai mici, fiecare cu o alta tematica: pavilionul japonez, gradina chinezeasca, pavilionul plantelor ornamentale si pavilionul plantelor toxice.



Sursa foto: vacationhomes.net


Gradina botanica din Berlin


Intinsa pe 43 de hectare, gradina botanica din Berlin, Germania, cuprinde peste 22.000 de specii de plante. Aceasta gradina botanica este recunoscuta in intreaga lume datorita serelor gigantice ce adapostesc plante de o frumusete rara. Marele Pavilion reprezinta cea mai mare sera din lume. Cladirea a fost ridicata din otel si este acoperita cu sticla. Pentru buna crestere a plantelor, temperatura din sera este mentinuta la 30 de grade, iar umiditatea este calculata astfel incat sa ajunga la un nivel optim pentru toate plantele.



Sursa foto: gardenvisit.com


Gradina botanica din Kyoto


Daca esti pasionat de cultura japoneza, trebuie sa ajungi cel putin o data in viata la gradina botanica din Kyoto. Aceasta cuprinde in jur de 12.000 de plante in spatiul exterior si peste 25.000 de plante in interior, in sere. Gradina botanica din Kyoto este organizata in gradini mai mici, fiecare specializata pe o anumita sectiune. Turistii care ajung in gradina botanica din Kyoto se pot plimba nestingheriti prin gradina bambusului, gradina cameliei, gradina stanjeneilor, gradina ciresilor, gradina cu covoare de flori, gradina cu plante native, gradina lotusului.



Sursa foto: vacationhomes.net

 

Gradina botanica nationala din Kirstenbosch


Gradina botanica nationala din Kirstenbosch, Africa de Sud, nu este nici cea mai veche din lume, nici cea mai mare, insa este prima gradina botanica din lume fondata cu scopul de a conseva cat mai bine flora unica a unei tari.

In aceasta gradina botanica traiesc unele dintre cele mai frumoase plante din lume, dar si unele rare sau pe cale de disparitie.



Sursa foto: traveldk.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea