Vacante

#vacante #turism #film #timp liber #calatorii #gara #gari turistice

Cele mai frumoase gari din lume

Au aparut de nenumarate ori in filme si au facut subiectul unor pelicule documentare marcante. Cu un design revolutionar sau decorate in stiluri de mult apuse, pline de opere de arta pretioase, cateva dintre garile lumii au fascinat generati intregi. Editia electronica a postului de televiziune CNN a realizat un top al celor mai spectaculoase dintre ele.

Gara St. Pancras International, Londra

Turisti sau rezidenti, cine ajunge in Londra trebuie sa vada si aceasta gara superba in stil victorian. St. Pancras a fost deschisa in 1868, fiind aproape de demolare in 1960. In 2000, gara a fost extinsa si renovata cu o investitie de peste 800 de milioane de lire sterline, iar astazi adaposteste mai multe opere de arta, cum ar fi statuia din bronz inalta de 9 metri, ce infatiseaza un cuplu, numita "The Meeting Place" (Locul de intalnire).



Gara Grand Central, New York

Celebra gara din New York ocupa pozitia a doua in acest top al jurnalistilor americani. Construita in 1913, gara este decorata cu scari din marmura si candelabre stralucitoare. A devenit un simbol al orasului cosmopolit datorita numeroaselor aparitii in pelicule marcante din istoria cinematografiei, precum "Nasul" sau "Carlito".



Gara Atocha, Madrid

Atocha este cea mai mare gara feroviara din capitala Spaniei, Madrid. Terminalul, inaugurat pe 9 februarie 1851, beneficiaza de o gradina cu plante tropicale ce se intinde pe o suprafata de 4.000 de metri patrati.



Gara Liege-Guillemin, Liege

Gara din orasul belgian Liege a fost inclusa in top datorita aspectului sau futurist, acoperisul din sticla si otel fiind cel care impresioneaza cel mai mult. Desi nu este cea mai aglomerata gara din Belgia, Liege-Guillemin are implementata tehnologia necesara pentru "a intampina" trenurile de mare viteza care sosesc aici in numar ridicat.



Gara Chhatrapati Shivaji, Mumbai

Cea mai aglomerata gara din India, Chhatrapati Shivaji face parte si din patriomoniul mondial al UNESCO. Este o gara imensa, care ofera un amestec destul de ciudat intre turnulete gotice, cupole din piatra si arcuri cu varf ascutit. Farmecul sau i-a captivat si pe regizori, terminalul construit in 1887 fiind ales drept locatie de filmari pentru mai multe scene din pelicula "Slumdog Millionaire" (Vagabondul milionar).



sursa foto: tripwow.tripadvisor.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea